Foto: Folketinget.dk

Foto: Folketinget.dk

Deprimerede kan fremover få ordineret lægemidlet Ikaros DAK, der er lavet af en syntetisk form af Anders Samuelsens selvtillid. Det nye præparat kommer dog kun på recept, da det kan føre til akut megalomani hos raske.

Det er en stolt projektleder fra Novo Nordisk, der fredag morgen præsenterer et gennembrud i selvtillidsforskning. Professor Poul Markussen kan nemlig lancere selvtillidsmedicinen Ikaros, der er baseret på en syntetisk udgave af Anders Samuelsens DNA.

Fik hårstrå fra Samuelsen
“Vi fik fat på et par hårstrå fra Anders Samuelsen tilbage i 2009 og har siden da arbejdet benhårdt på at identificere den selvtillidsspecifikke DNA-sekvens, hvilket lykkedes for et par år siden. Derfor kan vi nu præsentere Ikaros DAK, som kan give selv den mest nedtrykte troen på sig selv tilbage,” fortæller han.

Ikaros har i kliniske forsøg givet en række stærkt deprimerede energi, selvtillid og overskud nok til at holde timelange enetaler om egen ufejlbarlighed samt udråbe sig til alt fra reinkarnationer af Achilleus til europamestre i trebandecarambole.

“Netop fordi vi har at gøre med et ekstremt kraftigt lægemiddel, er det kritisk, at det ikke kommer i håndkøb, men kun udskrives af ansvarlige læger. Hvis raske mennesker indtager det, er vi bange for, at de risikerer livet i et forsøg på at rejse til Månen i en varmluftsballon eller gå på vandet,” siger Poul Markussen.

Risiko for personlighedsspaltning
Poul Markussen fortæller, at der også under testfasen er observeret andre bivirkninger, som kan optræde hos et mindretal af brugerne.

“Vi har hos enkelte forsøgspersoner set, at patienten føler, at vedkommende er to vidt forskellige personer samlet i én krop. Som om man eksempelvis det ene øjeblik tror, man er en minister, der mener én ting, mens man øjeblikket efter er et folketingsmedlem, der mener det stik modsatte,” siger Markussen og understreger, at det dog er ganske få, som oplever så alvorlige bivirkninger.

Poul Markussen fortæller afslutningsvis, at Ikaros ikke er det sidste selvtillidspræparat, som Novo Nordisk lancerer. Lige nu arbejder medicinalgiganten nemlig på et endnu stærkere lægemiddel for selvtilliden, der går under arbejdsnavnet Bonnichsen-Lykketoft. Ifølge Markussen vil midlet gøre indtageren i stand til på få timer både at forene Europa mod Putin og nedkæmpe Islamisk Stat.