Foto: Sven Rosborn, Wikipedia

Foto: Sven Rosborn, Wikipedia

Efter regeringens varslede pensionsreformer regner en godt 2300-årig mand fra den jyske by Tollund med at kunne gå på pension om blot 15 år.

Det er en glad museumsmedarbejder, som RokokoPosten møder på Silkeborg Museum mandag eftermiddag. Her har manden, der går under sit lokale kaldenavn, Tollundmanden, siden 1950’erne serviceret et stort antal gæster på museet. Men efter, at regeringen har varslet minimale forhøjelser af pensionsalderen, kan han nu se frem til at nyde sit otium inden for en overskuelig årrække.

Ifølge kilder tæt på regeringen vil Lars Løkke ikke forhøje pensionsalderen med mere end blot et år eller to, hvilket betyder, at museumsmedarbejderen kan gå på pension i 2032, når han fylder 2360 år.

Et år fra eller til gør ingen forskel
“Jeg var virkelig bange for, at den borgerlige regering ville fremsætte et forslag til en eller anden urimelig høj pensionsalder, men et år eller to er ikke særlig problematisk for en mand i min alder, og helt ærligt synes jeg ikke, det gør den store forskel. Så jeg tager gerne en ekstra tørn,” siger han begejstret og roser politikerne for at gennemføre pensionsreformer, som efter hans mening er aldeles fornuftige.

“Helt ærligt, så er det ret generøst, at det danske velfærdssamfund tillader en at trække sig tilbage allerede i min alder. Jeg har eksempelvis flere egyptiske kolleger, der stadig er fuldtidsansatte, selvom de er langt ældre, end jeg er,” siger han og fortsætter:

“Jeg ved fra Ramses den Store, at det ikke altid er lige sjovt at være ansat i museumsbranchen, når man har rundet de 3000 år.”

Nedslidte 1800-årige bør kunne få deltidsjobs
Tollundmanden mener dog, at man bør tage hensyn til ansatte, der er svært nedslidte, fordi de har et hårdere fysisk arbejde end turisme og service, som han selv beskæftiger sig med.

“Hvis man arbejder med hårdt fysisk arbejde er det selvfølgelig noget andet. Der har jeg fuld forståelse for, at man laver en form for aftægtsordning, så folk i det mindste kan gå på nedsat tid, for eksempel når de bliver 1800 år,” forklarer han.

“Man skal huske på, at jeg arbejder med oplevelsesøkonomi, så det er ikke fordi, jeg bliver slidt op af hårdt fysisk arbejde. Faktisk ligger jeg ned langt det meste af tiden, så jeg synes egentlig, det er helt rimeligt, at jeg tager en ekstra tørn for at sikre mine tiptiptiptiptiptiptiptiptiptiptiptipoldebørns velfærd.”