Foto: soupstock, Bigstock

Foto: soupstock, Bigstock

Når julens overdådige måltider er overstået, kan det være svært at undgå at tabe sig. Men med viljestyrke og eksperthjælp kan det lykkes at holde overvægten.

Julen er overstået. Hverdagen er i gang. Der er ikke længere tid til at bruge flere timer hver dag på at fylde sig med mad, og slikskålene er måske blevet udskiftet med frugtfade. For mange betyder det vægttab. Men den gode nyhed er, at sådan behøver det ikke at være.

Det kræver nemlig kun en god plan og en smule viljestyrke at vedligeholde overvægten eller måske endda øge den, fortæller kostvejleder René Møller Eriksen.

Tro, håb og masser af snacks
Han anbefaler, at man køber stort ind af snacks og søde sager en gang om ugen, så man hele tiden har noget på lager. Desuden skal man sørge for at få rigeligt med i tasken, når man tager på arbejde.

“Ved hjælp af tro, håb og masser af snacks kan man sagtens forhindre fedtet i at forlade sidebenene. Man skal bare lægge en fornuftig plan og sørge for, at man altid har en Snickers eller andet, der kan sluges på et splitsekund, så snart den lille sult melder sig, eller man bare keder sig lidt,” siger René Møller Eriksen.

Han anbefaler desuden, at man altid har masser af chips på lager, for de er lette at få ned, selvom man ikke er sulten.

Undgå fanatisme
Det er dog vigtigt, at man går forsigtigt frem og undgår fanatisme.

“Det er en kendt faldgrube at sætte alt ind på projektet de første uger af januar, men så mister man gejsten, og måske propper man sig så meget, at man får kvalme. Og så er det fristende at spise magert kød, groft brød og masser af salat med det resultat, at man lynhurtigt taber sig,” advarer René Møller Eriksen.

I stedet bør man vænne kroppen langsomt til et konstant, højt kalorieindtag.

“Den første uge skal man måske bare spise en to-tre chokoladebarer i løbet af dagen og en kvart pose chips om aftenen. Og så bare tage en lille smule mere sovs til aftensmaden. På den måde udvider man mavesækken stille og roligt, så det med tiden bliver endnu lettere at indtage flere kalorier, end man forbrænder. Hvis man holder ved hele året, kan man bruge næste jul til at sætte turbo på. På den måde kan man i løbet af et par år oparbejde en virkelig imponerende overvægt,” lover han.