Foto: Joss, Bigstock

Foto: Joss, Bigstock

En 56-årig mand fra Herning kan i hvert fald godt selv alting i hele verden. “Fair nok,” mener familien.

“Er du sikker på, det går? Skal jeg ikke lige give en hånd?”

Det er spørgsmål som dette, 56-årige Henning Petersen fra Herning er træt af. Han kan nemlig godt selv, og det burde hans familie snart have forstået. Alligevel sker det gang på gang, at enten Inge Petersen, som Henning har været gift med i 32 år, eller efternølerne Jannik og Christina på 16 og 17 år tilbyder assistance, når Henning er i gang med noget.

“Hver gang afslår jeg, for jeg kan altså godt selv!” siger han med eftertryk.

Det, mener de øvrige familiemedlemmer, er “fair nok”, omend de nogle gange ville ønske, at Henning tog imod deres tilbud.

Køkkenbord, der ligner Alpe d’Huez
Inge Petersen fortæller, at det for eksempel ville have været rart, hvis Henning havde opgivet at lave nyt køkken selv. For de fleste køkkenskabe gaber og hænger skævt. Men det er ikke det værste.

“Køkkenbordet ligner jo næsten det der Alpe d’Huez, så meget som det hælder. Det kan godt være lidt træls, når man laver mad, for nogle gange kurer tingene ned,” siger hun.

Henning Petersen mener dog, at der er en helt naturlig forklaring på problemet.

“Det er fordi, gulvet er skævt. Så er det klart, at bordpladerne også bliver det, men det ved Inge selvfølgelig ikke noget om,” siger han.

Kan også bygge en rumraket
Jannik Petersen begynder at grine og nævner, at hans far engang ville fælde et træ i haven, som skyggede for stuevinduerne.

“Det var dengang, vi var små og havde et legehus ude i haven. Altså, indtil far fældede det træ. For det holdt altså ikke til, at træstammen væltede ned over det,” siger han.

Christina og Inge griner, men Henning påpeger, at der faktisk ikke var tale om et uheld:

“Jeg gjorde det med vilje. De var vokset fra legehuset, så det skulle alligevel pilles ned. Og så kunne jeg lige så godt slå to fluer med et smæk.”

Selv mener Henning Petersen, at episoden med legehuset illustrerer, at han er i besiddelse af såvel kreativitet som håndværkersnilde.

“Faktisk kunne jeg også bygge en rumraket helt selv, hvis det skulle være,” slutter han.