Foto: Kathclick, Bigstock

Foto: Kathclick, Bigstock

Bedste mandlige skuespiller, bedste instruktør samt bedste makeup og hår er blot nogle af de nomineringer, som USA’s præsident mener, han burde have fået i dette års Oscar-kapløb.

“The Oscars are rigged!”

Så kontant var udmeldingen fra den amerikanske præsident, Donald Trump, der således mener, at nogen har manipuleret med dette års Oscar-nomineringer. Når præsidenten hævder, at der ligefrem er tale om snyd, skyldes det, at han ser sig selv som ikke bare en oplagt kandidat i, men vinder af adskillige Oscar-kategorier, heriblandt bedste mandlige skuespiller, bedste instruktør, bedste film, bedste makeup og hår, bedste visuelle effekter og bedste klipning.

“Det er en skandale, at jeg slet ikke er nævnt. Jeg ville være blevet den bedste Oscar-vinder, den bedste! Hvis jeg var blevet nomineret, ville over en million mennesker være dukket op for at se mig vinde. Menneskemængden ville have strakt sig langt ind i Hollywood Hills, og alle ville have jublet over min storslåede tale,” siger præsidenten og bakkes op af Sean Spicer, der er pressechef i Det Hvide Hus.

“Donald Trumps Oscar-sejre ville være blevet de største sejre i historien, men på grund af den liberale (venstreorienterede, red.) presse kan vi ikke få lov at opleve dem,” siger Spicer.

Ryger i fængsel
Trump ønsker nu at sætte en større undersøgelse af alle Oscar-akademiets medlemmer i gang for at finde ud af, om de faktisk har undladt at nominere ham, eller om nogen har fusket med stemmerne.

“Hvis jeg finder nogen som helst uregelmæssigheder, ryger de i fængsel, alle sammen! Især ham, hvis navn jeg ikke kan udtale (Chiwetel Ejiofor, red.),” siger præsidenten og tilføjer: “Han er formentlig muslim.”

Statuette er en femmer
Selvom Trump altså er bestyrtet over de manglende nomineringer, udtaler han, at han faktisk er ligeglad med at vinde en Oscar, fordi statuetten er grim.

“Det er en rædsel. Allerhøjst en femmer (ud af ti, red.). Jeg ville ikke røre den med en ildtang,” sagde præsidenten i går til CNN og tilføjede, at han ikke mener, Oscar-akademiet bør give priser til udenlandske film:

“Det er ‘America first’, der tæller! Ikke et eller andet svensk pjat om nogle grimme børn, der render rundt på en strand!”