Foto: serkucher, Bigstock

Foto: serkucher, Bigstock

Trommeslager fra dansk rockband tager nu bladet fra munden og kalder Donald Trump for “en skidt karl”. Endvidere gør han det klart, at han ikke kunne drømme om at optræde for den nyvalgte præsident.

De fleste kender nok Thomas Bismarck som trommeslager i bandet Bitter Pill, der opnåede en syvendeplads på den danske singlehitliste i 2014 med nummeret Firelung og desuden spillede på Roskilde Festivals Gloria-scene i både 2015 og 2016.

Hård, men kontant dom
Men de færreste ved nok, at trommeslageren også har markante holdninger til amerikansk politik generelt og Donald Trump i særdeleshed. I forhold til den nyvalgte præsident er dommen hård, men kontant.

“Jeg mener simpelthen, at han ikke alene er en dårlig præsident, men også en virkelig skidt karl,” siger Thomas Bismarck og uddyber:

“Han gramser på kvinder, lyver om hvor mange, som kom til hans indsættelsesceremoni og lægger røret på, når han taler med udenlandske statsministre. Det kan godt være, det gør mig upopulær at sige, men jeg mener virkelig, det er rigtig dårlig stil af en præsident at gøre den slags ting.”

En særlig forpligtelse
Thomas Bismarck understreger, at han som musiker har en særlig forpligtelse til at blande sig i debatten om præsidenten.

“Rigtig mange mennesker tænker ikke så meget over, hvem der er præsident i USA, og det er jo også langt væk. Men som kunstner tror jeg, at jeg har en særlig forbindelse til tidsånden og dermed en forpligtelse til at sige fra. Også selvom det måske er upopulært,” fortæller han.

Et spørgsmål om selvrespekt
Thomas Bismarck nøjes dog ikke med at kritisere Donald Trump. Han har også erklæret, at han under ingen omstændigheder vil spille til begivenheder, hvor den amerikanske præsident er til stede.

“Jeg har allerede sagt til min agent, at hvis Trump ringer, så skal han bare sige nej. Lige meget hvor meget han end tilbyder,” siger han og fortsætter:

“Når man sover halvdelen af sin tid i en VW Swift Carrera fra 1996, der fungerer som både tourbus og hjem, fordi man normalt bliver betalt omkring 1200 kroner per koncert før skat, så er det faktisk en svær beslutning, for det er jo ret mange penge, man siger nej til. Men for mig er det et spørgsmål om selvrespekt, uanset om han er verdens mægtigste mand eller ej.”

Dermed slutter Bismarck sig til en hastigt voksende liste af danske kunstnere, som boykotter Trump, og som desuden tæller blandt andre Keld Heick og Niels Hausgaard.