Foto: T.Dallas, Bigstock

Foto: T.Dallas, Bigstock

Rastløshed i forbindelse med en opdatering af Windows inspirerede 26-årige Mathilde West Andersen til at begynde på jurastudiet. Kandidatgraden kom i hus, netop som opdateringen var færdiginstalleret.

“Det var ret godt timet,” siger den nyslåede kandidat i jura, 26-årige Mathilde West Andersen fra Hjørring.

Som social- og sundhedsassistent lå det ikke lige for, at hun skulle tage en universitetsuddannelse. Men en dag, da hendes computer gik i gang med at opdatere Windows, kom hun til at mangle noget at lave.

“Først sad jeg tålmodigt og ventede, men det trak ud, så jeg blev nødt til at finde på noget at give mig til imens. Først overvejede jeg at bage en kage, men så slog det mig, at det da kunne være sjovt at begynde at læse jura. Så fik jeg da tiden til at gå med noget fornuftigt,” siger hun.

Bachelorgrad ved 65 %
I dag er Mathilde West Andersen ikke klar over, om hun fra start planlagde at gennemføre hele jurauddannelsen.

“Det var mest sådan en pludselig indskydelse, og jeg tænkte vist ikke så meget over andet, end at jeg skulle have noget at lave, mens min computer arbejdede på opdateringen,” siger hun og fortsætter:

“Men da jeg så blev bachelor, kunne jeg se, at opdateringen var 65 % gennemført, så jeg tænkte, at det nok passede meget godt med, at jeg også lige kunne tage kandidaten med.”

Beholder nok sit job
Mathilde West Andersen fik gode karakterer hele vejen gennem sin uddannelse, og flere af hendes undervisere gjorde alt for at overtale hende til enten at blive forsker eller gå efter en højtlønnet stilling som advokat.

“Det var fristende, men jeg er glad for det job, jeg har nu. Og det var jo ikke meningen, jeg skulle bruge resten af livet på juraen. Måske, hvis opdateringen stadig ikke havde været færdig, da jeg fik min kandidatgrad?” siger hun.

Hun mener dog ikke, at jurastudiet har været forgæves.

“Nej, det har helt sikkert godt kunnet betale sig, og jeg har da også fået noget ud af uddannelsen. For det havde jo nok været ret kedeligt at vente, hvis jeg ikke havde gjort det,” slutter hun.