Foto: Amok, Bigstock

Foto: Amok, Bigstock

“Det var mit hus, og jeg elskede det som et andet hjem,” fortæller Klaus Nørregaard om butikken Slagter Juhl, der for ti år siden blev købt og revet ned af Solrød Kommune. Klaus garanterer ikke, at hans demonstration bliver fredelig.

“Intet glemt, intet tilgivet”. Sådan står der på Klaus Nørregaards t-shirt, der også bærer et logo fra Slagter Juhl. Men Slagter Juhl findes ikke mere.

“Jeg havde købt lammekoteletter, ribbensteg, hakkebøffer, smørrebrød, lune retter og så meget andet hos Juhl. Han var også begyndt at sælge paninier. Men så købte kommunen huset og rev det ned i 2007,” fortæller Klaus Nørregaard om den butik, han var kommet i siden barndommen.

Slagter Juhl, eller Jens Juhl, solgte sin forretning til Solrød Kommune, da han som 64-årig ønskede at gå på pension og mener selv, han fik en rimelig pris for ejendommen.

“Jeg havde tre assistenter, men ingen af dem var interesseret i at føre butikken videre. Og der ligger jo også en slagter i Solrød Center, så jeg tror, folk har klaret sig fint,” siger Jens Juhl.

Trist og rasende
Men det er slet ikke i orden ifølge Klaus Nørregaard, der mener, at kommunen burde have ført slagteren videre via en form for offentligt tilskud.

“Næsten hele mit liv har jeg haft et sted at gå hen, et sted at være, hvor jeg kunne føle mig hjemme, når resten af det kapitalistiske system bare ville have mine penge og min sjæl. Og det sted er væk. Det gør mig trist og rasende,” siger den 54-årige multikunstner og kalligraf.

Massivt til stede
Klaus Nørregaard planlægger derfor en større demonstration, der skal foregå på et ikke nærmere specificeret tidspunkt i næste uge.

“Det er ikke til at sige, hvad der kommer til at ske. Jeg er vred, og jeg har samlet nogle brosten op og prøvet at lave en molotovcocktail i en colaflaske. Men alting kommer an på, om politiet vil lade mig protestere i fred, eller om de endnu engang vil vise deres fascistiske fællesskab med systemet.”

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at de vil sende en betjent, som er lokalkendt i området, til at holde ro og orden.

“Betjent Larsen vil være massivt til stede.”