Foto: studiostoks, Bigstock

Foto: studiostoks, Bigstock

Har dine venner givet dig gaver for mere end 32 kroner, har du sikkert skattegæld. Det er nemlig en af konsekvenserne ved SKATs nye strategi om at gå efter de små fisk for at hale de tabte milliarder i land.

I løbet af den nærmeste fremtid vil medarbejdere fra SKAT tage på besøg hos samtlige danskere for at spørge ind til forhold, der måske kunne være skattepligtige. Det fortæller kommunikationsmedarbejder Kasper Bjørnestad.

“Der er forsvundet rigtig mange penge fra statskassen. Det skal der selvfølgelig rettes op på, og med vores nye strategi regner vi med at få dækket tabet i løbet af de næste to år,” siger han.

“Mange bække små”
Strategien går ud på at gå efter de små fisk i stedet for at spilde ressourcer på nytteløst tovtrækkeri med multinationale virksomheder, der ganske vist har snydt, men som er så gode til at smyge sig udenom, at SKAT ikke kan stille noget op.

“Vi kan selvfølgelig ikke få nær så mange penge ud af de små fisk, men mange bække små gør en stor å. Det kommer til at tage et par år, men med gentagne besøg i folks private hjem skal vi nok få pengene hjem,” siger Kasper Bjørnestad, der understreger, at strategien er vandtæt, fordi lønmodtagere og små selvstændige erhvervsdrivende er lette at presse til at betale.

“De fleste af dem har heller ikke ressourcer til at sagsøge os, hvis de føler sig uretfærdigt behandlet,” fortsætter han.

Skat af jule- og fødselsdagsgaver
En af de ting, SKATs medarbejdere skal undersøge, er værdien af de gaver, hver enkelt borger har modtaget i forbindelse med jul og fødselsdage.

Gaver er skattefri, hvis deres værdi svarer til, hvad der almindeligvis er passende, men eftersom der ikke er en fast defineret grænse, kan vi jo bare vedtage, at det fx er 32 kroner,” siger Kasper Bjørnestad og fortsætter med et stort grin:

“Så kan du godt se, at familien Danmark pludselig skylder en masse penge i skat. Vi kan desuden kræve at se regnskaber fra små enkeltmandsvirksomheder, hvor vores folk helt sikkert vil kunne finde måder at godtgøre på, at der er blevet snydt,” siger han og slutter:

“Og ellers må vi jo opfinde nogle fortolkninger af skattelovgivningen, så det alligevel viser sig, at der er blevet snydt. Det har vi jo heldigvis altid mulighed for.”