Foto: New York Zoological Society, Wikimedia Commons

Foto: New York Zoological Society, Wikimedia Commons

Tirsdag formiddag skrev chimpansen Boomer en masse forståeligt vrøvl på sin skrivemaskine, herunder alle de tweets Donald Trump har postet, siden han blev præsident.

“Loud bear will not see the sun in Miami. Troublesome wine, the winner takes it all, and next Wednesday we all tailor slopes on CNN.”

“ObamaCare is imploding. It is a disaster and 2017 will be the worst year yet, by far! Republicans will come together and save the day.”

“Just as we expected. No moon on the manmade man.”

Det er blot tre af de tekststykker, den 12-årige chimpanse Boomer forleden skrev, da den fik lov at tilbringe en formiddag i et lille rum med en skrivemaskine og masser af papir. Boomer viste sig nemlig at være særdeles produktiv, og i løbet af få timer havde den fyldt stakke af papir med tegn. Blandt disse var der mange, som fremstod som korrekt, om end forvrøvlet engelsk.

Ingen særlig intelligens
Boomer, der er opvokset i et forskningscenter i Pittsburgh, Pennsylvania, hvor man undersøger chimpansernes kognitive færdigheder, skal dog ikke betragtes som en særligt intelligent chimpanse.

“Han er ganske gennemsnitlig af en chimpanse at være, og at han formåede at skrive alle de ting, er ikke tegn på, at han eller andre chimpanser er mere begavede, end vi hidtil har troet. Det er selvfølgelig interessant, at vi blandt hans skriverier har fundet utrolig mange, som giver en form for mening, men eftersom der er tale om Trump-tweets og andet på det niveau, har vi ikke grund til at antage, at der er nogen særlig tankevirksomhed bag,” siger forskningsleder Janelle Mcintyre.

Yderligere Trump-studier
Til gengæld, mener Janelle Mcintyre, kalder resultaterne på yderligere studier af Donald Trump.

“Det kan næppe være et tilfælde, at Boomer skrev alle de Trump-tweets. Vi kan nemlig konstatere, at han har genskabt alle de tweets, Trump har postet, siden han tiltrådte embedet. Det rejser nogle interessante spørgsmål om, i hvor høj grad Trumps hjerne fungerer som chimpansernes,” siger hun og slutter:

“Derfor arbejder vi nu på at få bevillinger i hus til at gennemføre nogle komparative studier, hvor vi sætter Boomer og Trump i hver sit lokale med hver sin skrivemaskine. Vi håber, at det lykkes, for det kunne være utrolig spændende at finde ud af, om Trump virkelig har en intelligens svarende til en 12-årig chimpanses.”