Foto: Gage Skidmore, Flickr

Foto: Gage Skidmore, Flickr

Ved et møde med en udenlandsk statsleder gjorde Donald Trump intet som helst grænseoverskridende eller akavet, og han undlod også bagefter at skrive noget skørt på Twitter.

Rådgiver for den amerikanske præsident, Kellyanne Conway, er tydeligvis stolt, som hun står på podiet i Det Hvide Hus tirsdag eftermiddag. Hun har indkaldt til en hastig pressekonference i en ganske særlig anledning, fortæller hun repræsentanter for både amerikanske og internationale medier.

“I dag klokken 14.30 afsluttede præsident Donald Trump et produktivt møde med statsministeren i Luxembourg, Xavier Bettel. Alt foregik fuldstændig voksent og politikeragtigt, og der skete intet som helst bemærkelsesværdigt, akavet eller pinligt,” siger hun og understreger, at hverken håndtryk efter mødet eller telefonopkald inden har givet anledning til den mindste smule dårlig stemning.

Talte om politik og internationalisme
“De to seriøse politikere talte bare om politik og internationalisme, som vigtige mennesker, der er helt normale statsledere, nu engang gør. Det burde naturligvis ikke komme bag på nogen, da præsident Donald Trump som bekendt er en helt ægte statsmand, som både har et præsidentfly, sit eget præsidentielle segl og alt muligt.”

Adspurgt om, hvorvidt man kan være sikker på, at Donald Trump ikke efterfølgende spontant planlægger at skrive noget skørt på Twitter, som risikerer at ødelægge den gode stemning, er Kellyanne Conway også ganske kategorisk:

“Det har præsident Donald Trump ikke nogen som helst planer om. Og jeg vil gerne understrege, at det ikke skyldes, at vi har fået NSA til at ændre hans password, men derimod, at han er en velovervejet og alvorlig mand, der ikke kunne drømme om at sætte forholdet til fremmede magter over styr i et øjebliks raseri.”

Trump: Seriøst tweet var altså skrevet af mig
Den forudsigelse viste sig at holde stik. Fire timer efter mødet tweetede Donald Trump, at han havde haft et “produktivt møde præget af gensidig respekt med en højt estimeret kollega”. I et opfølgende tweet understregede præsidenten endvidere, at det altså var ham, som skrev det, og ikke en kommunikationsperson fra udenrigsministeriet, der skal få præsidentens udmeldinger på sociale medier til at fremstå som om, de er skrevet af et voksent menneske.