Foto: Folketinget.dk

På grund af en fejl med autokorrektur på Søren Pape Poulsens mobiltelefon er han kommet til at indføre skarpe sanktioner mod en lang række banker og har lovet at undersøge, om deres formuer er skabt gennem kriminel virksomhed. Ministeren beklager dybt.

For et par uger siden begik den konservative justitsminister Søren Pape Poulsen (K) en graverende fejl.

“Forleden sad jeg med min smartphone og skrev på et lovudkast om, hvordan man skal indføre en benhård og kompromisløs kurs over for de kriminelle bander i en spritny bandepakke, der indebærer, at man konfiskerer alle de midler, de har erhvervet sig gennem skruppelløs kriminel virksomhed. Men så erstattede autokorrekturen på mobilen ordet ‘bander’ med ‘banker’, uden at jeg opdagede det. Simpelthen så fjollet,” forklarer ministeren.

Blev mistænksom, da Enhedslisten stemte for
Fredag blev den fejlnavngivne bankbakke vedtaget, og i den forbindelse opdagede Søren Pape Poulsen, at noget var helt galt.

“Jeg begyndte at blive mistænksom, da hele Enhedslistens folketingsgruppe stemte for, men da var det jo ligesom for sent,” siger han.

Efterfølgende er flere større banker blevet efterforsket og forventes idømt store bøder af hensyn til retssikkerheden, hvilket ministeren stærkt beklager.

“Det er sådan noget, der bare ikke må ske. Men jeg lover naturligvis at gøre alt, hvad jeg kan, for at råde bod på fejltagelsen hurtigst muligt,” siger ministeren, der dog glæder sig over, at det ikke var en bankpakke, som var blevet til en bandepakke.

“Det er trods alt noget. Det ville jo have fået helt uoverskuelige konsekvenser, hvis politikerne havde givet et par milliarder skattekroner til Bandidos og Hells Angels, hvis de havde formøblet deres formuer på uansvarlig vis,” siger han.

Vil være mere opmærksom på autokorrektur
Søren Pape Poulsen ønsker ikke at kommentere den nyligt afslørede hvidvaskning af penge i Danske Bank. Det skyldes, at ministerens succesfulde lov-og-orden-kampagne, hvor enhver lejlighed til at kræve strengere straffe og hårdere kurs mod kriminelle skulle udnyttes, tilfældigvis stoppede, få minutter inden Berlingskes afsløring af skandalen i mandags.

“Ja, det var virkelig et ærgerligt sammentræf. Det havde ellers været oplagt at mene noget om bankerne, men det lader sig jo desværre ikke gøre nu. Æv, æv, træls,” siger Søren Pape Poulsen, der dog lover, at han vil være langt mere opmærksom på sin autokorrektur fremover.