Foto: Buso23, Bigstock

Foto: Buso23, Bigstock

Er du træt af at udfylde tomrummet i dit liv med en enkelt person, mens du narrer dig selv til at tro, at du er tryg og lykkelig? RokokoPosten får dig ud af parforholdets fælde.

Så blev det fredag. Endnu en fredag med den person, som du har tilbragt uger, måneder og år med. Måske tager I på den samme restaurant som altid, måske trækker I jer tilbage med hver sin mobiltelefon, eller måske ser I X Factor sammen uden rigtig at have lyst.

Alt imens du bilder dig selv ind, at det er sådan, det skal være. Men bare rolig, det kan slutte, hvis blot du gør en indsats. RokokoPosten hjælper dig på vej med fem gode råd:

  1. Det er voldsomt at kaste sig ud i singlelivet fra den ene dag til den anden. Gør dig derfor klar til at komme væk med små skridt: Tal mindre med din partner og mere med alle mulige andre, også tilfældige fremmede. Brug tid uden for hjemmet, gerne på meningsløse aktiviteter, der ikke involverer din partner. Meld dig til et kursus i noget, din partner hader.
  2. At træde ud i singlelivet handler ikke kun om rent fysisk at komme væk fra den eneste ene. Du skal også følelsesmæssigt væk fra din partner. Begynd derfor at lade tom emballage ligge fremme eller sige underlige gryntelyde, mens I har sex, så din partner trækker sig følelsesmæssigt. Så snart det sker, har du en grund til at gøre det samme.
  3. Se muligheden for at blive single alle vegne. Kigger din partner begærligt på en anden? Har I en mindre uoverensstemmelse om, hvordan I skal tackle jeres barns raserianfald? Kan du nogle gange blive træt af din partners fars nye kæreste? Alt det kan være grund til jalousi, irritation, frustration og i sidste ende et brud.
  4. Efter et par måneder med tilbagetrækning fra din partner kan du for alvor begynde at tænke som en single. Ser du nogen, du har lyst til at være sammen med? Så gør det da! Vil du hellere bruge de penge, I havde afsat til en ny sofa, på paintball-spil og lotto? Skyd løs!
  5. Fortvivl ikke, hvis din partner insisterer på at blive sammen med dig, selv efter et helt års tapre forsøg på at ødelægge forholdet. Det værste, du kan gøre, er at give op. Det skal nok ske for dig en dag!