Foto: Shock, Bigstock

Foto: Shock, Bigstock

“Vi er på en rejse, mine undersåtter og jeg,” udtaler landets nye diktator, et anonymt DJØF-medlem, der planlægger at sende politiske dissidenter til årelange brainstorming-sessioner i et gigantisk storrumskontor.

Danmark har tre dage til at forberede sig på at blive et diktatur frem for et konstitutionelt monarki. Et anonymt medlem af DJØF, der kun vil kendes som Kammerat Flow, har nemlig overtaget samtlige af landets magtbastioner og erstattet kongehuset med et kreativt multihus.

Derudover skal folkekirken igennem en “disruptiv samtænkning”, hvor menigheden skal mødes i spirituelle huse, tidligere kendt som kirker. Bygningerne skal tømmes for møbler og rituelle rekvisitter, så ildsjæle har masser af plads til at “skabe nyt og ændre stedets pulsslag”.

Droner i det offentlige
“Vi skal ud på en rejse, mine undersåtter og jeg, der forhåbentlig vil være præget af personlig udvikling, virkelyst og innovative processer,” udtaler diktatoren, der kom til magten i en uigennemskuelig, men formelt set demokratisk proces.

“Jeg ved ikke helt, hvordan det skete, men pludselig var det som om, samtlige offentlige ansatte mente det samme. De var forvandlet til papegøjesnakkende droner, der enten gentog en snes velkendte slagord i manisk idealisme, fx ‘netværk’, ‘facilitering’ eller ‘kompetenceværktøjer’, eller mumlede dem i semi-katatonisk resignation,” fortæller Klaus B. Kristensen, der arbejder som mellemleder i det offentlige.

Dissidenter skal brainstorme
Hvis det står til DJØF-diktatoren, kan ansatte som ham dog næppe regne med at beholde deres job under det nye regime.

“Ikke alle har blik for det multi-potentielle maker-samfund, men det kan vi sagtens ændre. Efter et par år i vores prisvindende Brain Boxen, hvor man brainstormer styringsredskaber og kreerer mindmaps i et pulserende storrumskontor på størrelse med en fodboldbane, får man virkelig fornemmelsen for, hvordan Danmark kan blive en moderne kompetence-hub,” lyder det fra regimets pressechef, også et anonymt DJØF-medlem.

Pressechefen tilføjer, at der formentlig ikke vil blive brug for alt for mange af den slags ophold, da regimets brugerundersøgende platform, Task Force Borgertilfredshed, melder, at 99,99998 procent af befolkningen er “glade” eller “meget glade” for det kommende diktatur.