Foto: Vepar5, Bigstock

Foto: Vepar5, Bigstock

“Dansk Vestindien kunne bare have sagt fra mere tydeligt,” lyder det fra Danmark, der mener, at den caribiske øgruppe selv var skyld i det.

Debatten om, hvorvidt Danmark bør sige undskyld til efterkommere af slavere fra det tidligere Dansk Vestindien, nu Jomfruøerne, har raset i flere uger. Stadig er konklusionen, at Danmark nægter at sige det magiske ord.

“Nej, jeg gider ikke. Jeg vil ikke. Jeg var fuld, og så vil jeg ikke stilles til regnskab for alt muligt, som øerne faktisk selv har givet mig lov til,” lyder det fra Danmark med henvisning til den omfattende slavehandel, som landet stod for i en cirka 200 år lang periode:

“Vi var oppe at skændes, som vi plejer, og så blev Dansk Vestindien pigesur og sagde, at jeg måtte gøre, som jeg ville. Hvis ikke det er et klart signal om, at man må oprette sukkerplantager og bruge afrikanske slaver som arbejdskraft, ja, så ved jeg ikke, hvad er.”

Kunne bare have sagt fra
Danmark mener, at De Vestindiske Øer generelt har det med at ændre mening i stedet for at vide, hvad de vil i situationen.

“De kunne jo bare have sagt fra mere tydeligt! Men det gjorde de ikke. Tværtimod virkede det temmelig meget, som om de godt kunne lide det, mens det stod på. Jeg hørte i hvert fald ingen klager, ligesom jeg heller ikke har hørt de andre kolonier brokke sig over min gode behandling,” siger Danmark og tilføjer, at hvis ikke Dansk Vestindien ønskede slavehandel, kunne de bare have ladet være med at gøre sig til:

“Det er typisk, at Dansk Vestindien først duller sig op og drikker mig fuld for derefter at klage over, at tingene åbenbart ikke er gået helt, som de kunne tænke sig. Så går de ud i pressen med klynk og klager. Ved de ikke, at man kan ødelægge et lands gode navn og rygte på den måde?”

Utaknemmelige skarn
Faktisk, mener Danmark, har De Vestindiske Øer det bedre nu, end hvis ikke landet havde brugt dem som station i en undertrykkende trekantshandel.

“Levestandarden er højere på øerne end mange steder i Afrika, og indbyggerne er formelt set amerikanske statsborgere, selvom de så måske ikke lige kan stemme. Det er der altså mange i verden, der vil slå ihjel for! De burde takke mig, de utaknemmelige skarn, i stedet for at bræge løs om menneskerettigheder,” slutter Danmark.