Foto: Chagin, Bigstock

Foto: Chagin, Bigstock

En startkapital på 10 millioner, forbindelser på farens side og en god bekendt fra Herlufsholm, der tilfældigvis specialiserede sig i erhvervsjura. Sådan begyndte Jesper Henriksen-Schous fantastiske forretningseventyr.

“Det har været en utrolig rejse. Lige siden jeg tabte min første million, til jeg oprettede et kinesisk hovedkvarter, fordi min tidligere klassekammerats mor tilfældigvis stod og manglede lejere til nogle erhvervsejendomme i Shanghai.”

Jesper Henriksen-Schou slår ud med armene, idet han byder RokokoPosten velkommen i The Cone, et gennemdesignet højhus i centrum af Londons forretningskvarter, the City. Her er hans multinationale firma, Schou Enterprises, baseret, og herfra styrer Jesper sammen med sin ledelsesgruppe et utal af underafdelinger, der blandt andet handler med tøj, parfumer, whisky og computerspil.

“Det startede alt sammen, da jeg sad alene på et værelse med alle mine bekymringer. Jeg ville gerne udrette noget, men hvordan? Hvad skulle jeg gøre? Heldigvis befandt værelset sig i en stor Østerbro-lejlighed, som jeg havde fået af mine forældre, der i øvrigt er mangemillionærer, så det var oplagt at bede dem om endnu mere hjælp,” begynder Jesper Henriksen-Schou, der i første omgang lånte ti millioner kroner af sin far, som han tabte størstedelen af.

“Den første million er nok den sværeste at tabe. Derefter gik det slag i slag, indtil min far sagde stop og fik et par af sine venner til at hjælpe mig. De satte en forretningsplan sammen, og så var det ellers bare med at gå i gang,” husker den 34-årige iværksætter, der selv endte med at arbejde i omkring 70 dage.

“Det holdt selvfølgelig op, da min far hyrede nogle flere folk, det er klart. Men når ens mor kun kan undvære en enkelt personlig assistent, er det op ad bakke.”

Da Jespers forretning begyndte at spire, dukkede nye udfordringer op.

“Vi talte om at udvide til London og Berlin, men ingen af os havde forstand på den slags. Heldigvis havde jeg en god bekendt fra Herlufsholm, Ivan, som er ekspert i erhvervsjura. Det var fedt, at han lige havde et par uger til at sætte os ind i skattefordele, byggeregler og en masse andet,” fortæller Jesper med en henvisning til Ivan Hjejle, der er partner i et større familieejet advokatfirma.

“Han hjalp mig også, da jeg skulle til Shanghai, som er foreløbig sidste stop på rejsen. Men som mine forældre altid siger: The sky’s the limit!”