Foto: Mogens Engelund

Foto: Mogens Engelund

“Hvorfor skal vi forsørge en tilfældig skuespiller fra et fremtidigt public service-medie?” spørger en storbonde fra Midtsjælland, der overvejer at sende Lars Mikkelsen på en dødsmission til Sydeuropa.

Først gik han rundt i nærheden af deres huse. Så insisterede han på at vandre på deres gravhøje. Til sidst ville han endda med på en sejltur.

Men nu er det slut. Lars Mikkelsen er ikke længere velkommen hos en respekteret bronzealderhøvding, der har en større gård i Midtsjælland.

“Vores hjem er ikke en eller anden velgørende institution, der forsørger tilfældige skuespillere fra fremtidige public service-medier. Når denne Lars Mikkelsen ikke engang kan tjene til sit eget ophold, men render rundt og taler til et kamera, mens han går i vejen, hvorfor skulle vi så tage os af ham?” spørger høvdingen, der i første omgang bød Mikkelsen velkommen.

“Vi tænkte, han måske kom sydfra og ville handle med os eller skabe en alliance ved at gifte sig med en af vores kvinder. Men han havde ikke andet med end en tophue i et mærkeligt stof, et kamerahold og en stor bunke taxaboner. Det kan vi ikke bruge til noget,” husker den 31-årige bonde.

Respektløst at gå på gravhøje
Efter et par uger blev beboerne på gården dog vant til, at Mikkelsen og hans hold gik rundt i området.

“Ja, det er altså virkelig skægt, hvordan man i første omgang lægger helt vildt meget mærke til, at man bliver filmet, mens man maler korn eller bliver klædt rituelt på til sin egen begravelse. Men efter et par dage tænker man slet ikke over det og opfører sig helt normalt,” fortæller en af bondens døtre, der dog synes, at Lars Mikkelsen gik over grænsen, da han begyndte at vandre rundt på de nærliggende gravhøje:

“Det er lidt respektløst. Jeg mener, vores familie ligger jo lige under hans fødder, så er det da frækt, at han vader rundt og slår ud med armene, som om han havde noget med det at gøre. Han bliver ved med at snakke om de her danskere, der skulle ligge i gravhøjene, men jeg tror, han er gået forkert. Måske er han ikke vel forvaret.”

Dødsmission til Grækenland
Samme bekymring havde høvdingen og har derfor valgt at skaffe sig af med Lars Mikkelsen.

“Først insisterede han på at komme med på en sejltur, og der overvejede vi da at tippe ham overbord. Men jeg tror, det er en bedre idé, hvis vi sender både ham og hans kamerahold ud på en handelsmission sydpå. Vi giver ham en bunke rav med og siger, han skal prøve at komme helt til Grækenland. Så ser vi ham nok aldrig mere,” slutter storbonden.