Foto: jkraft5, Bigstock

Foto: jkraft5, Bigstock

En dansk politiker har svært ved at tjene sine personlige venners interesser og er træt af at skulle delagtiggøre andre i, hvad han foretager sig.

Kære brevkasse

Jeg er en dansk politiker, der sidder på en vigtig og magtfuld post, men jeg synes, det er så svært somme tider. Min chef er godt nok rigtig flink og giver mig mange chancer, men jeg føler, at jeg står i et konstant dilemma, for jeg kan ikke gøre en gruppe glad uden at gøre andre sure.

Når jeg er hjemme på min fødeegn er der for eksempel til nogle, der siger til mig, at når nu jeg har den magt, jeg har, så bør jeg bruge den til at tjene deres interesser. Og det er jo mine og min families personlige venner, som jeg selvfølgelig gerne vil gøre glade. Men i praksis er det svært. Jeg kan ikke bare gennemføre det, jeg vil, og hvis der er noget, jeg ikke lige får fortalt til de andre, bliver folk sure og kræver mig fyret. Jeg skal i det hele taget stå til ansvar for alt muligt, også min fortid. Det er ærligt talt ikke sjovt.

Lige nu føler jeg, at alle er imod mig. Hvad skal jeg gøre?

Venlig hilsen “en folkevalgt”

Kære Esben Lunde Larsen

Nu er du jo personligt kristen, så et godt sted at starte ville være at spejle dig i Vorherre. Hvad ville Jesus gøre? Ville han hige efter parlamentarisk magt? Ville han give køb på sine principper for at bevare sin status som del af det pæne selskab? Ville han tjene de små eller de store fiskere?

Kender du den bog, der hedder Bibelen? Deri står en masse, som måske kan hjælpe dig. Prøv for eksempel at læse Matthæusevangeliets kapitel 4. Her går Jesus ud i ørkenen for at lade sig friste af Djævelen. Prøv at forestille dig, at det er dig selv, der bliver fristet. Kan du sige nej til Djævelens tilbud om rigdom, magt og berømmelse? Spørg dig selv, om du og Jesus har de samme idéer om, hvad der er godt og ondt.

Du kan også prøve at læse historien om, hvordan Jesus kalder fiskeren Simon Peter til sig og vil gøre ham til menneskefisker. Tror du, at det kan sammenlignes med din leflen for “kvotekongerne”?

Selvfølgelig kan du også bare fortsætte som hidtil og se, hvor mange skandaler du kan nå at blive indblandet i uden, at det får konsekvenser. Det vil helt klart være sjovest for os andre.

Venlig hilsen RokokoPosten