Foto: Creatista, Bigstock

Foto: Creatista, Bigstock

I denne uges brevkasse beder en kvinde om råd til at tackle en emsig kollega, der stikker næsen i alt og følger detaljeret med i, hvad kontorets øvrige ansatte laver.

Kære brevkasse

Jeg arbejder på et kontor og er rigtig glad for det. Men jeg har en kollega, som går mig på nerverne. Hun er så emsig, at det ikke er til at holde ud. Hver gang, jeg kigger på hende, kan jeg se, at hun sidder og stirrer på enten mig eller en anden kollega. Hele hendes dag går med at holde øje med os andre. Det er lige før, hun aldrig arbejder. Forleden dag bemærkede jeg for eksempel, at en anden kollega tog sin mobil frem, og straks var hun ovre hos hende. Jeg kunne ikke høre, hvad hun sagde, men hun var garanteret nysgerrig og ville vide, hvad hun brugte telefonen til.

Andre gange sidder hun bare og kigger rundt, som om hun sidder på spring efter noget at slå ned på. Og som regel varer det ikke længe, før hun er på vej over til en eller anden. Det sker også, at hun simpelthen går rundt og snakker med alle. Og folk smiler bare sødt, selvom jeg tydeligt kan se, at hendes smil er falskt.

De andre på kontoret er helt sikkert også trætte af hende. For de kigger nemlig meget sjældent på hende, men sidder som regel og lader som om, de er dybt optagede af deres arbejde. Så tror de nemlig, at de kan undlade at fange hendes opmærksomhed. Det hjælper dog ikke altid, for som sagt kan hun godt finde på at gå rundt og forstyrre. Personligt prøver jeg at ignorere hende, men de andre tør ikke sige fra. Så de taler med hende og lader som om, det er hyggeligt. Hun har da heldigvis forstået, at jeg ikke gider være genstand for hendes sygelige opmærksomhed, men det nager mig, at de andre ikke siger fra.

Når vi holder frokost, har jeg tit lagt mærke til, at hun kan redegøre detaljeret for alt, hvad andre mennesker går og laver. Så har hendes fætter været på Kreta. Så mødte hun en af kollegerne i Fakta, og det var da også hyggeligt, at de skulle have gæster. Og hvodan går det med lille Emil? Er han kommet sig over halsbetændelsen? Hun stikker næsen i alt, og jeg kan simpelthen ikke holde ud, at hun er så opmærksom på, hvad alle andre laver. Men det værste er næsten, at de andre bare spiller med og lader som om, det er hyggeligt.

Hvad skal jeg gøre? Hun er ganske enkelt ulidelig!

Venlig hilsen “frustreret kollega”

Kære frustrerede kollega

Spejl!

Venlig hilsen RokokoPosten