Foto: Sonatali, Bigstock

Foto: Sonatali, Bigstock

Højrefløjen burde gøre mere for at fremme CO2-udledende energi og begrænse miljøvenlige alternativer, mener et flertal af danske borgere, der er vrede over det dårlige vejr.

Isnende vinde, klamme regnskyl og hagl i slutningen af april. Vejret har ikke vist sig fra sin bedste side dette forår, og det kan kun skyldes mangelfuld global opvarmning. Det mener et flertal af danskerne ifølge RokokoPoll. Her har 68 procent svaret ja til, at især de borgerlige politikere bør gøre mere for at få temperaturen til at stige.

“Højrefløjen har et ry som nogle, der ikke gider miljøet og er ligeglade med, om vejret bliver lidt varmere, hvis bare man kan tjene penge. Hvorfor gør de så ikke mere for at hæve temperaturen for os almindelige danskere?” spørger Katja Krøger, som har deltaget i undersøgelsen.

Venstrefløjen ligeglad
“Man kan ikke forvente andet fra venstrefløjen, end at de er i bedste fald er ligeglade med vejret. I værste fald lægger de slet ikke mærke til det, fordi de er travlt optagede af en eller anden bjørn på en isflage eller nogle ligegyldige fuglearter, der uddør et sted i Sydamerika. Men jeg havde forventet mig mere fra de borgerlige,” fortsætter Krøger, der har stemt på blå partier hele sit liv i håb om bedre vejr og nu overvejer at flytte sydpå.

Købt ny solseng
Også Svend Knudsen føler sig svigtet, især af Liberal Alliance.

“Jeg havde købt en ny solseng og gjort mig klar til siesta, faktor 50 og lange dage ved stranden, da LA udnævnte Villum Christensen til klimaordfører. Han ville jo ikke engang tale om, at den globale opvarmning var menneskeskabt! Det samme med den nuværende ordfører, der taler om klimasvingninger og mener, de er en naturlig del af jordens cyklus. Og hvad er der kommet ud af det? Intet!” konstaterer Svend Knudsen bittert og tiløjer, at han fremover vil stemme på Nye Borgerlige.

“Ja, jeg bor i Hellerup og har folk til at ordne mine skatteforhold, så jeg er ligeglad med indvandring, og hvor mange flygtninge der kommer til landet. Men at man skal have vinterjakken på i april måned; det gider jeg simpelthen ikke!”