Foto: alexraths, Bigstock

Foto: alexraths, Bigstock

En 37-årig mand fra Roskilde er overrasket over, hvor meget tid han har fået til at se Politijagt, drikke øl og spise chips foran fjernsynet, efter at han droppede sin smartphone.

I begyndelsen af maj tog Kristan Jespersen en skelsættende beslutning. Han valgte at kassere sin iPhone 6S efter at have været smartphone-ejer siden efteråret 2008.

“Jeg syntes, den styrede mit liv alt for meget. Det var, som om den lagde rammerne for mit liv, og jeg kunne slet ikke koncentrere mig om de ting, der i virkeligheden er de vigtige i livet,” siger han.

“Til at begynde med var det rigtig svært ikke lige at kunne tjekke Facebook eller Instagram, når jeg for eksempel sad i bussen. Men ret hurtigt opdagede jeg, at det gav helt nye muligheder,” fortsætter han og fortæller, at han nu i stedet læser i et gammeldags pornoblad i bussen.

Mange andre skærme end smartphones
Også på hjemmefronten har Kristian fået nye muligheder for at bruge en masse tid, som tidligere gik med smartphonen, langt bedre.

“Når man dropper smartphonen, får man øjnene op for, at der findes mange andre skærme, end den på en iPhone, som endda kan levere langt mere passiv og afslappet underholdning, man ikke behøver at scrolle sig igennem,” siger han og fortsætter:

“Det er for eksempel enormt fedt pludselig at have hænderne fri til at have erdnussflips og øl i, mens man ser Politijagt på Kanal 5. Jeg er i øvrigt virkelig ærgerlig over, at jeg ikke har opdaget den udsendelse tidligere. Det er jo drønspændende med blå blink og alt muligt.”

Playstation 4 i stedet for iPhone
En anden positiv effekt af smartphone-stoppet er, at Kristian Jespersen har fået langt større udbytte af computerspil.

“Noget af det første, jeg gjorde, var at købe en Playstation 4. Det er jo langt federe at spille Horizon Zero Dawn på 48 tommer end Subway Surfers eller Super Mario Run på en lillebitte, gnidret skærm,” jubler han og fortæller, at han ubetinget vil råde alle andre til at droppe deres smartphones.

“Jeg tror, at mange er bange for, at man kommer til at tilbringe mere tid med sin kæreste eller børn, men det er jeg et glimrende eksempel på, at man sagtens kan undgå, hvis man blot gør en minimal indsats.”