Foto: Birdiegal, Bigstock

Foto: Birdiegal, Bigstock

De store pandaer, som København Zoo skal modtage i 2018, er meget virkelighedstro robotter, der skal bruges til at udspionere danskerne.

Der er mørkt og stille i den lange, smalle gang, hvis bare vægge kun brydes af enkelte døre med advarselsskilte på kinesisk. For enden til højre trænger et koldt, blåt lys igennem en glasvæg. Træder man ind, ser man en række hvide beholdere, ledninger, reagensglas og i midten af rummet et fad. På fadet ligger et pandahoved.

“Det var et skrækindjagende syn, især da pandaen blinkede til mig. Jeg tog en masse billeder, stjal nogle papirer og skyndte mig ud,” fortæller journalist Zhang Jun, der i flere måneder har efterforsket sagen om Kinas udlån af to store pandaer til København Zoo i 2018.

Sofistikerede dyrerobotter
Sidste uge lykkedes det Zhang at skaffe sig adgang til et hemmeligt laboratorium, hvor det kunstigt fremstillede pandahoved befandt sig, og han mener nu at have endegyldigt bevis for, at de to dyr ikke er dyr – men spionrobotter.

“Robotforskere siger, at de to pandaer er utrolig sofistikerede dyrerobotter; teknologien er helt på højde med, hvad man ser i USA eller Japan,” fortæller Zhang, der siden opdagelsen har befundet sig på en hemmelig adresse uden for Kina.

“Myndighederne vil ikke have afsløret, at den kinesiske efterretningstjeneste planlægger at bruge pandaerne til at udspionere jer,” fortsætter den kinesiske journalist, hvis papirer fortæller, at pandaerne skal programmeres til at gå tæt på vigtige gæster i København Zoo og optage deres samtaler.

“Der har endda været planer om at lade pandaerne indynde sig hos højtstående PET-folk. Det er mennesker, der lever et meget presset liv, hvor de ikke må fortælle nogen om deres arbejde. Den kinesiske efterretningstjeneste har fundet det sandsynligt, at de ville betro sig til de nuttede dyr i stedet.”

PET-chef: Lad dem bo hos mig
Hos PET mener man, at anklagen er absurd og glæder sig til pandaernes ankomst, fortæller PET-chef Finn Borch Andersen.

“De er helt utroligt søde, og jeg kan slet ikke forestille mig, at de kan have onde hensigter. Faktisk ville jeg ønske, de skulle bo hos mig. Jeg ville tage mig rigtig godt af dem,” siger han og tilføjer, at hans kærlighed ikke kun gælder pandaer, men også den russiske isbjørn Nord, der for nylig flyttede ind i København Zoo.

“Den har lidt stive bevægelser, men den er et prægtigt dyr. Jeg tager tit i zoo bare for at snakke med den.”