Foto: Viktor Vasnetsov, Wikipedia

Foto: Viktor Vasnetsov, Wikipedia

“Vi oplevede kaos og menneskelig fornedrelse på en spændende og innovativ måde. Der blev taget noter konstant,” fortæller de fire bibelske figurer om den københavnske gadefest.

“Og jeg så Lammet bryde det første af de syv segl, og jeg hørte et af de fire levende væsner sige med tordenrøst: ‘Kom!'”

Sådan starter sjette kapitel af Johannes’ Åbenbaring, hvor Apokalypsens fire ryttere optræder og indvarsler dommedag med alle dens rædsler. I lang tid har de bibelske figurer dog haft svært ved at finde på nye plager, de kunne kaste over menneskene inden Guds dom og tog derfor i sidste uge på inspirationstur til København, hvor gadefesten Distortion blev afholdt.

“Det var et fantastisk syn. Mennesker vandrede i store flokke som desperate flygtninge uden håb eller redning. De mindste faldt på vejen og blev knap samlet op af deres venner. Begge køn viste deres blusel uden skam og forrettede deres nødtørft i det fri som dyr,” fortæller rytteren på den røde hest, også kendt som Krig, og bakkes op af Døden, der benytter sig af en gustengul hest.

Malstrøm af synd
“Vi red under skyerne og så det ynkelige skue fra oven, men skrigene og de fortvivlede råb nåede helt op til os. Selv familier med små børn så sig skræmte omkring, da de opdagede, at de var blevet fanget i en malstrøm af synd.”

De fire ryttere er enige om, at turen har været en stor inspiration og forventer at bruge erfaringerne i deres videre arbejde.

“Vi oplevede kaos og menneskelig fornedrelse på en spændende og innovativ måde, hvor samtlige syv dødssynder blev taget i brug, samtidig med at de fattige sjæle selv gladeligt betalte for deres undergang i form af en slags magiske armbånd. Vi anede slet ikke, at den slags var muligt,” jubler rytteren på den sorte hest, der dog desværre ikke oplevede den hungersnød, som han er kendt for at symbolisere.

Opkastning af statusmad
“Dødssynden frådseri optrådte i høj grad, men heldigvis så man også, hvordan de store mængder alkohol resulterede i pinefulde opkastninger af den utroligt dyre, omhyggeligt tilberedte og voldsomt statusbærende mad. Vi tog noter konstant.”

Apokalypsens ryttere vil nu udarbejde en rapport over inspirationsturen og regner med at vende tilbage senere på måneden, når der afholdes Roskilde Festival.