Foto: Johannes Jansson / norden.org

Foto: Johannes Jansson / norden.org

Ambitiøs men realistisk. Sådan betegner politiske kommentatorer regeringens plan for de politiske fiaskoer, som den forventer at gennemleve de næste to år.

Lars Løkke har kun to år til at komme i mål med den perlerække af nederlag, som regeringen præsenterede i sit 2019-udspil, der blev fremlagt mandag.

Her forpligter regeringen sig blandt andet på at fremsætte en vidtrækkende plan om sænkningen af skatten i bunden, som man kort efter annullerer, samt flere tiltag på både SU og pensionsområdet, der heller ikke vil komme i nærheden af at blive gennemført.

En ambitiøs plan
Berlingskes politiske analytiker Thomas Larsen mener, at det kan blive svært at få alle nederlagene igennem, men at der er håb for regeringens.

“Det er så afgjort en ambitiøs plan, men jeg tror, at Lars Løkke har formatet til at gennemføre den,” vurderer Thomas Larsen.

”Vi har før set hvordan Løkke på imponerende kort tid har sat sig selv i flere sideløbende pinagtige situationer, hvor han rives rundt af modstandere både internt og uden for regeringen,” siger han.

Som så ofte før har Thomas Larsen dog stor tillid til, at Venstres formand klarer skærene.

”Det vi ser her, er en Lars Løkke i storform. Han har kun to år, men på den korte tid satser han ikke desto mindre på at tabe mere end de fleste politikere gør i hele deres karriere” siger han.

Samuelsen: Jeg fremstår dynamisk
Udenrigsminister Anders Samuelsen står efter eget udsagn “klippefast bag” regeringens plan om at lide en række markante nederlag over de kommende år.

”Vi har et særligt ansvar over for de vælgere, som vi lovede, at hvis blot vi fik de afgørende mandater, så kunne vi vende op og ned på dansk politik. Det er derfor mit mål at opføre mig arrogant over for Dansk Folkeparti og derved sætte dem i en situation, hvor de konsekvent vil gå sammen med SF og Socialdemokratiet. Derefter regner jeg med, at de vil udsætte LA for så mange ydmygelser, at det ligner en sadomasochistisk sexleg, hvor den submissive part har glemt sit safeword,” siger han og tilføjer.

“Hvis du er i tvivl, så se engang her hvor dynamisk jeg fremstår” udtaler partiformanden mens han laver motorlyde og drejer på rattet, i en blå legetøjsbil han i anledning af interviewet har placeret sig i.