Foto: Steen Brogaard, ft.dk

Foto: Steen Brogaard, ft.dk

I erkendelse af, at Venstre-politikeren ikke fungerer, vælger regeringen at nedlægge Inger Støjberg og dele hende i syv nye enheder med hver sit kompetenceområde.

“Det er helt afgørende, at vi får genoprettet tilliden til Inger Støjberg.”

Sådan lød det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde, som blev afholdt torsdag aften i en teltlejr på Bornholm.

På pressemødet afslørede statsministeren, at Inger Støjberg i løbet af næste år vil blive delt i syv og fordelt forskellige steder i landet. På den måde vil Støjbergs kerneydelser blive varetaget mere kompetent, lyder argumentet.

Slut med flag i kagen
Til RokokoPosten fortæller Lars Løkke Rasmussen, at han i overvejende grad har været tilfreds med Inger Støjberg, men at politikeren den seneste tid har udvist tegn på alvorlig defekt, som måske skyldes et voksende bureaukrati, der efterhånden har medført, at den ene hjernecelle ikke ved, hvad den anden foretager sig.

Han garanterer desuden, at borgerne ikke vil miste Støjbergs faste hånd på integrationsområdet:

“Dette vil på ingen måde betyde en lempelse af integrations- og udlændingepolitikken, tværtimod. De syv nye Støjberg-enheder vil få fred til at arbejde med hver deres kernekompetencer, så vi undgår besynderlige billeder af kager med flag i og de andre ting, der forstyrrede billedet af en hård, kontant og ansigtsløs behandling af flygtninge og andre uønskede udlændinge.”

Ingen betydning i praksis
Efter pressemødet talte RokokoPosten med flere danskere, der var chokerede over nyheden.

“Jeg kan slet ikke overskue konsekvenserne af, at Inger Støjberg pludselig bliver til syv i stedet for en,” siger den 32-årige mediegrafiker Frederik Holm.

Den 38-årige marketingassistent Pernille Eriksen er enig:

“Jeg tvivler på, at hun bliver lettere at styre, når hun opdeles i syv frem for bare at være en enkelt.”

Men danskerne kan være helt rolige, mener ekspert i offentlig forvaltning Helene Sørensen.

“I praksis får det her ingen betydning for andre end de medarbejdere, der nu skal fordeles over hele landet for at arbejde i en af de nye Inger Støjberg-enheder. For dem er det til gengæld en katastrofe, især for dem, der skal til Jylland,” siger hun.