Foto: leungchopan, Bigstock

Foto: leungchopan, Bigstock

“Ved at gennemgå stressende arbejdsopgaver, mens jeg på ingen måde er i stand til at gøre noget ved dem, håber jeg på at blive 40 procent mere effektiv,” lyder det fra direktionsassistent Carina Steensgaard.

Klokken er omkring elleve om aftenen, og Carina Steensgaard lægger hovedet på puden, træt efter dagens mange gøremål. Men inden hun lukker øjnene, snupper hun mobiltelefonen og klikker på det lille Gmail-ikon.

“Så gennemgår jeg de mails, jeg har fået fra kunder, kolleger og samarbejdspartnere over weekenden, og som jeg skal forholde mig til næste dag. Store og små problemer i én pærevælling, måske også en lidt ubestemmelig mail fra min chef, som kan betyde alt fra en relativt ligegyldig oplysning om mine arbejdsopgaver til en fyring,” fortæller Carina om sin nye aftenrutine, der skal minde hende om, at hun stadig primært er et menneske med karriere, på trods af weekendens afslapning og familiesamvær.

Krav og magtesløshed
Ved at kigge sine mails igennem og opregne de problemer, hun skal løse dagen efter, samtidig med at hun ikke er i stand til at gøre noget ved dem sent søndag aften, håber den 33-årige direktionsassistent at blive mere effektiv på arbejdet.

“Jeg regner med, at kombinationen af mange krav på én gang og total magtesløshed, mens jeg samtidig er fysisk træt og søvnig, vil gøre mig til en langt bedre medarbejder. Jeg kan allerede nu mærke, at min hjerne bearbejder de mails, jeg tjekker søndag aften, ved, at jeg sover mere uroligt og drømmer om mit arbejde. I nat vågnede jeg fx pludseligt klokken tre efter et mareridt om et kommende møde,” siger hun og forventer en øget produktivitet på helt op til 40 procent.

Carinas chef, Mark Ellegaard Thomsen, mener, at hun bestemt har fat i noget.

“Idéen med at tjekke mails sent om aftenen, hvor man ikke rigtig kan koncentrere sig efter at have lagt to skrigende børn i seng, er ikke ny for mig,” fortæller han og tilføjer, at han også har taget de meget tidlige morgener i brug, efter at han blev chef.

Brugbart at vågne pludseligt
“Jo mere ansvar jeg har fået, jo mere brugbart er det at kunne vågne pludseligt ved 4-tiden og kigge på sin mobil.”

Mark Thomsen vil derfor gøre en ekstra indsats for at hjælpe Carina med hendes rutine; fra næste uge vil han sende hende flere mails søndag mellem kl. 20 og 23.

“På den måde føler hun forhåbentlig, at der virkelig er rift om hende, så hun er frisk, udhvilet og klar til dagens opgaver mandag morgen.”