Foto: Folketinget.dk (beskåret og manipuleret)

Foto: Folketinget.dk

Inger spørger i dag brevkassen, hvordan hun kan blive forenet med sin gamle veninde Johanne, som på det sidste er blevet stadig mindre imødekommende og mere tvær.

Kære RokokoPosten

Min veninde Johanne og jeg plejede at have det rigtigt godt sammen. Men i den sidste tid er det som om, der er gået knas i det.

Når jeg foreslår, at vi skal gå ud snuppe en burger og en Cola Zero sammen, “kan hun desværre ikke den dag”. Og det er helt lige meget, hvilken dag der er tale om.

Tit lader hun også som om, at hun ikke kan tale med om forskellige tv-serier, fordi hun ikke har fået set dem eller synes, at de er dårlige. Men så hører jeg fra anden side, at hun faktisk har set dem og endda er stor fan.

Der har også været et par gange, hvor hun har grillet mig under samråd og endda hævdet, at jeg lyver over for Folketinget. Jeg har spurgt hende, om hun er sur, fordi hun godt kan lide barnebrude, hvilket er et emne, som vi har talt om en del. Men det hævder hun, at hun bestemt ikke kan.

Jeg savner rigtig meget, dengang vi fulgtes ad på arbejde og hyggede os med at sige grimme ting om Morten Østergaard. Nu vil hun altid kun cykle og siger, det er fordi, hun trænger til at komme i form. Men hun har i forvejen en rigtig god kondi.

Jeg er virkelig rådvild og vil rigtig gerne høre, hvad jeg skal gøre for at få min gode, gamle veninde tilbage. Håber meget, I kan hjælpe!

Hilsen sanddru Inger

Kære sanddru Inger

Det er et svært dilemma, du er havnet i. Nogle gange kan det som veninder være svært at finde ud af, hvor man har den anden. Af og til vokser man fra hinanden,  nogle gange får den ene en ny god veninde, og andre gange har den ene gjort noget, som den anden synes, er træls, men som det måske kan være svært at sige.

Jeg synes, du skal prøve at indkalde Johanne til dit eget private samråd, hvor I kan få talt ud om, hvorvidt du har gjort noget, hun er blevet ked af. Måske kan hun i virkeligheden bedre lide te end Cola Zero, måske har du svaret arrogant på et paragraf 20-spørgsmål, eller måske kan hun ikke lide din nye kæreste. Den slags kan det være svært at sige højt, men hvis I skaber en fortrolig og ærlig atmosfære, er jeg sikker på, at det nok skal komme frem, og at I kan genfinde jeres venskab fra gamle dage.

Held og lykke.

Venlig hilsen RokokoPosten