Foto: golubovy, Bigstock

Foto: golubovy, Bigstock

En desperat journalist spørger, hvordan hun skal udfylde sommerferiens spalteplads. Muslimer og analsex, lyder de eviggyldige råd fra brevkassen.

Kære brevkasse

Jeg er en 32-årig journalist, der netop er blevet fastansat på et større dansk dagblad. Det betyder også, at jeg endnu ikke har optjent sommerferie.

Så mens alle andre hygger sig med rosé i Tisvilde og Rørvig eller er i Berlin med deres gymnasielærervenner, er jeg bundet til mit hæve-sænke-bord i København K.

Men det værste er dog den akutte mangel på begivenheder, der indfinder sig, når ens kolleger holder ferie fra juli til august. Vi har allerede lavet issmagning, noget med flåter, og den med ulvene i Jylland kan vi snart heller ikke malke for mere. Medmindre Henrik Marstal udtaler sig om noget igen, er jeg bange for, at vi kun udkommer med en tv-oversigt og en enkelt ting om Tour de France. Hjælp mig venligst. Jeg vil så nødig ende med at være hende, der i smug håber på et terrorangreb.

Mvh
Den desperate

p.s. Jeg arbejder ikke på Weekendavisen, så en serie på syv artikler om arvestridigheder på midtjyske herregårde eller asfaltens historie er desværre ikke en mulighed.

Kære desperate

Det er i den slags situationer, hvor journalistfårene for alvor skilles fra bukkene. Du nævner ikke, hvilket dagblad du er på, men det første, du skal gøre, er at finde ind til kernen af din avis’ DNA og trække på selve dens journalistiske hovedstol.

Hvis du er på BT, er der utvivlsomt rigtig mange historier om sukkersyge, der endnu ikke er blevet skrevet.

Er du på Politikken, er det heldigvis let. Der er stadig mange grupper, det er synd for, og som ikke er blevet intenst dækket. Hvad med de gymnasieelever, der ikke kan lide sport? Ellers er der naturligvis mulighed for at følge op på de spændende nyheder om autisme og HPV-vaccinen med indlæg fra folk, der mener, at den engelske kongefamilie i virkeligheden er reptiler, eller at flysporene på himlen er farlige kemikalier, der styrer vejret.

Er du på Jyllands-Posten eller Berlingske, bør du kende svaret: muslimer. Hvad gør de galt, og hvorfor er der så mange af dem?

Skulle du være på Ekstra Bladet, er Tomas Roar sikkert på ferie, og så er muligheden for at blive Danmarks mest læste journalist pludselig til stede. Et ord: analsex.

Held og lykke! Og husk: Hvis alt andet fejler, kan du altid ringe til Dansk Folkeparti og spørge, om det er blevet for meget med EUs elitære pølsesnak. Eller muslimerne.

Venlig hilsen RokokoPosten