Foto: Anders Sune Berg, aros.dk

Foto: Anders Sune Berg, aros.dk

Et centralt beliggende kunstmuseum fra Aarhus beder RokokoPosten om hjælp til at fjerne en større mængde rød og hvid maling fra en park i byens udkant.

Kære RokokoPosten

Jeg er et kunstmuseum, der ligger meget centralt i Aarhus. Jeg er meget populær og velbesøgt, og derfor så jeg mit snit til at udnytte, at min by i år er europæisk kulturhovedstad. For hvorfor skulle jeg nøjes med at ligge på den her ene plads, når jeg er så vigtig og populær, at jeg lige så godt kan brede mig over hele byen? Jeg er jo et kunstmuseum, og derfor ved jeg lige præcis, hvordan man gør byen smuk og indbydende, så endnu flere rige mennesker har lyst til at komme hertil og give mig penge.

Et af de kunstværker, jeg har fået opført, er en slags graffiti, som er blevet malet hen over træer, buske og græsplæne i en park i udkanten af byen. Det er vildt flot, men for at få lov til at lave det måtte jeg højt og helligt love, at jeg selv ville fjerne det igen. Jeg mener – helt ærligt, hvad er det for et krav at stille, når de faktisk burde takke mig for at forskønne byrummet? Men jeg sagde selvfølgelig ja, for den slags skal da ikke stoppe mig. Sandheden er bare, at jeg ikke aner, hvordan man fjerner sådan noget maling, og jeg er egentlig også ligeglad.

Ved I det?

Venlig hilsen Byens Bedste Museum

Kære gode museum

Vi er egentlig også ret ligeglade. Hvorfor gjorde du det ikke bare uden at få lov? Hvor er din passion, din vilje til at bryde grænser? Det er måske nu, du skal markere dig som det kunstens fyrtårn, der står hævet over hverdagslivet og alle dets regler? Nægt at rydde op efter dig. Sig, at værket må forgå i den friserede parknaturs eget tempo.

Du kunne også foreslå byrådet, at kommunen sørger for oprydningen. Oprydning på offentlige arealer er trods alt en offentlig opgave. Og brokker de sig over, at det bliver for dyrt, kan du bare sige, at så må de hæve kommuneskatten. De fleste af byens egne borgere besøger dig jo ikke engang, og hvis de ikke vil støtte dig frivilligt, må de jo tvinges til det.

Venlig hilsen RokokoPosten