Foto: Gosphotodesign, Bigstock

Foto: Gosphotodesign, Bigstock

Et dansk forældrepar har vundet førstepræmien i den internationale Quiet Desperation Cup for deres ihærdige arbejde med at fremstille ferier med børn på henholdsvis tre og seks år som idylliske og sjove for alle.

Flere år i træk har Robert og Tine Overmark fra Horsens troligt uploadet billeder, der har vist, hvor utrolig sjove deres ferier med parrets to børn, Tascha og Barbara på henholdsvis tre og seks år, har været.

Men ikke nok med det. Parret har også i samtaler med både familie og venner vedholdende hævdet, at det har været både hyggeligt, idyllisk og berigende at være af sted med de to rollinger.

Smilte gennem eksistentiel smerte
Mandag aften blev de belønnet for deres ihærdighed. Her modtog de Quiet Desperation-prisen, som hvert år uddeles i en industribygning lidt uden for Nakskov.

Priskomitéen komplimenterede blandt andet Robert og Tine for deres evne til konstant at smile stort og kun let anstrengt på samtlige familiefotos, trods en eksistentiel smerte, der altid var “let aflæselig” i øjnene.

Også parrets evne til konstruktivt at bruge alkohol i moderate, men konstante mængder til at præsentere en optimistisk og livsglad facade, selv under besøg hos Lalandia, blev fremhævet som forbilledlig.

“Selvom vi ved, at de begge to er moderat fulde på hovedparten af feriebillederne, er det tydeligt, at de har evnet at ramme lige præcis det punkt, hvor man ikke bliver rødmosset nok til, at det kan ses,” fortæller priskomitéens formand, Rebecca Bristol.

Har udført dobbeltarbejde
Det er en meget stolt og rørt Tine Overmark, som RokokoPosten taler med efter prisuddelingen.

“Det er utrolig værdsat at få denne pris. Det gør næsten den usigeligt frygtelige kombination af kedsomhed og stress, som ferier med mindre børn nu engang medfører, og som vi i så mange år har måttet gennemleve flere gange årligt, helt tålelig,” forklarer hun, mens Robert tilføjer:

“Jeg føler virkelig, at vores anstrengelser har båret frugt. Man bør også huske på, at vi i praksis har udført dobbeltarbejde. Ikke alene er vi taget på børneferier og har gennemlevet de rædsler, det indebærer. Vi har også konsekvent måttet smile falsk til hele omgangskredsen, mens vi lod som om, at det er noget så sjovt at hænge ud på et tyskerhærget og friturestinkende all inclusive-resort i Kroatien.”