Foto: badmanproduction, Bigstock

Foto: badmanproduction, Bigstock

Under parolen “For ensretning og snæversyn” markeres afslutningen på den ugelange begivenhed Copenhagen Prejudice i dag med en tavs parade gennem Nørrebrogade. 

Mens Copenhagen Pride nyder stor bevågenhed, står det anderledes sløjt til med Copenhagen Prejudice. Det er tredje gang, at den ugelange enfoldighedsfest løber af stablen uden at tiltrække opmærksomhed fra pressen. Det kommer ikke bag på initiativtager Jens Varde.

“Når man laver noget, der i så høj grad som Copenhagen Prejudice hylder konformiteten og den sensationsfrie tilværelse, er det klart, at den flamboyante og konfliktsøgende verdenspresse vender det døve øre til. Sådan nogle som os er simpelthen en trussel mod samfundet, og det reagerer medierne på ved at ignorere os,” siger Varde, der til daglig arbejder som fuldmægtig i Rigsrevisionens 8. kontor.

Skønt at falde i et med tapetet
Senere i dag kulminerer ugens Prejudice-begivenheder med en parade gennem Nørrebrogade. Den glæder Jens Varde sig til:

“Det er en stor oplevelse hvert år. Det at mødes med andre ligesindede og gå stille og roligt, mens vi konverserer om vores børn, aktiekurserne og vores seneste tur i sommerhuset. Jeg elsker, at man kan gå og falde lidt i et med tapetet, så at sige, og at ingen forventer, at man pludselig giver sig til at spjætte eller provokere motorcykelbetjentene, der holder øje med, at paraden forløber reglementeret.”

Heller ikke Østerbro i år
Planlægningen af arrangementet er dog ikke sket helt uden kurrer på tråden, indrømmer Jens Varde.

“Der er hvert år nogle, der gerne vil gå gennem Østerbro. Men jeg tror bare ikke, det vil tjene noget formål. Folk derude forstår ganske enkelt ikke folk som os, der gerne vil have, at alle er ens og undlader at gøre væsen af sig. Desuden er det umuligt at komme til for store barnevogne og ladcykler,” siger han og tilføjer:

“Ikke, at folk på Nørrebro eller andre steder forstår os. Vi lever i en tid, hvor det er hipt at favne hele verden, sætte livet på spil og blive set af alt og alle. Men vi i Copenhagen Prejudice er tilfredse, hvis vi bare må være os selv nærmest og slippe for at bryde grænser eller stemme på Alternativet.”