Foto: roibu, Bigstock

Foto: roibu, Bigstock

Efter et nyligt indført bandeforbud har medlemmer af Hell Angels og Loyal to Familia kastet sig over foreningsliv og frivilligidræt. Her, fortæller de, får de afløb for den trang til generalforsamlinger og organisatorisk arbejde, de ikke længere kan udøve i bandesammenhæng.

“Kom så, Jønke, hurtigt tilbage i forsvaret!”

Råbet fra træneren for Ikast FS’s oldboys håndboldhold gjalder gennem hallen lidt uden for den jyske provinsby, og den tidligere Hells Angels-rocker forsøger straks efter bedste evne at blokere et truende angreb fra modstanderholdets side.

Vil ikke bryde loven
Efter kampen spørger RokokoPosten, hvorfor det tidligere højtplacerede bandemedlem har valgt at parkere motorcyklen og kaste sig over håndbold.

“Altså, da det blev forbudt at være medlem af en bande, så måtte jeg erkende, at jeg skulle bruge min tid på noget andet. Altså, jeg har jo ikke lyst til at bryde loven, vel?” siger han.

“Jeg skulle lige lære, at det ikke er god håndboldstil at true folk med at flække deres knæskaller, hvis de skubber til en under en kamp. Men når man har vænnet sig til det, er håndbold enormt hyggeligt, og vi har et fantastisk sammenhold,” fortsætter han og tilføjer, at træneren også giver kringle, hvis de vinder en kamp.

Ishockey er stort set ligesom bandekrig
Jørgen “Jønke” Nielsen er blot et af de tidligere bandemedlemmer, der har kastet sig over sport og frivilligt foreningsliv efter bandeforbuddet. Hele ledelsen af Loyal to Familia har for nylig meldt sig ind i skakklubben Tårn over Springer i Høje Taastrup. Her forklarer Mohammed Aziz, hvorfor de har lagt bandelivet bag sig.

“Altså, vi overvejede at blive ved med at være en bande, men ikke kalde os det længere. Men når vi ikke længere kan holde generalforsamling og have alle de sjove debatter om, hvem der skal være dirigent, så kan det sgu være lige meget,” siger han.

“Men alle de ting kan man sagtens lave i skakregi uden, at politikerne bliver sure,” fortsætter han og tilføjer, at nogle af de mest hardcore forhenværende bandemedlemmer har kastet sig over ishockey, som, mener de, er præcis det samme som bandekrig, bare mere glat og uden pistoler.