Foto: Finn Årup Nielsen, Wikipedia

Foto: Finn Årup Nielsen, Wikipedia

Danmarks Radio risikerer at blive massivt beskåret i et kommende medieforlig. Men nu truer DR med at lade Loyal To Familia destruere råbåndene til Matador og kaste dukken Andrea i Emil Holms Kanal.

Skadefryden er stor på direktionsgangen i det nedskæringstruede Danmarks Radio, hvor ledelsen mener at have fundet en skudsikker måde at forhindre omfattende besparelser.

“Vi har fundet et lille notat, som aldrig har været tinglyst, men som ikke desto mindre siger, at DR og kun DR må genudsende Matador,” siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn og fortsætter:

“Så medmindre nedskæringerne bliver taget af bordet, kan jeg garantere, at ingen nogensinde kommer til at se Matador på tv igen. For så vil alle råbåndene såvel som den nyligt restaurerede udgave blive destrueret af Loyal To Familia.”

En opringning til LTF’s leder Shuaib Khan bekræfter aftalen:

“Vi flækker den fucking serie og dræber alle og alle deres familie, hvis dem i fjernsynet ikke får deres dollars,” forklarer han.

Til spørgsmålet, om det ikke er synd for seriens stifter Lise Nørregård, svarer han:

“Hvad snakker du om, bro? Hun er ikke en skid 100 år, men kun fucking 90, det har vi selv set.”

Bestyrelsesformand truer Andrea
DR’s bestyrelsesformand Michael Christiansen smiler ondt på den tyske måde, da han tager mod RokokoPostens udsendte på øverste etage i DR-byen:

“Jeg har jo ikke været i forsvaret for ingenting.” siger han og trækker triumferende dukken Andrea op ved ørerne, åbner et vindue og holder dukken ud i 18 meters højde over Emil Holms Kanals kolde vand.

“Skal jeg slippe? Det ville jo være en skam, hvis flere generationers barndom gik til grunde på den måde. Men desværre koster dukkeopbevaring temmelig meget, så det er helt op til politikerne.”

Stor frygt på Christiansborg
Den nye offensive linje fra Danmarks Radio gør da også indtryk på Christiansborg.

“Vi er rigtig, rigtig bange i Venstre,” siger en tydeligt rystet Lars Løkke Rasmussen til RokokoPosten og uddyber:

“Hvis Matador bliver destrueret, så har vi kun den brune udgave på DVD tilbage, og den er altså virkelig grynet og klam at se på.”

Også oppositionens leder Mette Frederiksen er tydeligt skræmt af udsigten til en fremtid uden Mads Skjern, Røde og alle de andre folkekære karakterer.

“Hvis blot jeg var statsminister, så kunne vi lockoute samtlige ansatte, sælge 20 % af DR til Goldman Sachs og lave en betalingsring omkring DR-byen, og så ville det nok være slut med det pjat.”