Foto: lolostock

Foto: lolostock

En 30-årig mand fra Skovlunde havde store drømme om, hvordan hans kommende bryllup skulle være, indtil hans forlovede informerede ham om, at det slet ikke flugtede med deres fælles planer.

Den 30-årige kommunikationsrådgiver Michael Kravtoft fra Skovlunde blev søndag gift med den jævnaldrende folkeskolelærer Maja Jensen ved et flot bryllup i Ballerup Kirke. Men egentlig havde Michael gjort sig nogle lidt andre forestillinger om, hvordan ægteskabsløfterne skulle afgives.

“Altså, det er jo ikke, fordi jeg er modstander af kristendom, men nu kender jeg faktisk en rådmand på Rådhuset, som jeg tænkte, eventuelt kunne vie os, så den tanke må jeg da indrømme, jeg havde,” siger han og tilføjer eftertænksomt:

“Men altså, det ville jeg selvfølgelig ikke have overvejet, hvis jeg havde vidst, at vi for længst var blevet enige om et kirkebryllup.”

Glemte at høre hustru om fælles planer
I løbet af planlægningen gik det nemlig op for Michael, at han fuldstændig havde glemt at spørge sin kommende hustru om, hvad de havde besluttet i forhold til brylluppet.

“Det er meget typisk Michael, der unægtelig kan være en smule distræt, at han går og har alle mulige forestillinger om brylluppet, helt uden at have spurgt mig om, hvad vores planer er,” siger Maja Jensen med et smil.

Michael havde også gjort sig tanker om, hvad man kunne servere ved den efterfølgende fest.

“Altså, jeg har altid tænkt, at en helstegt pattegris ved en stor havefest ville være rigtig sjovt. Det er både lidt kulørt, giver festen et naturligt midtpunkt og sørger for rigelig mad til alle, så …” siger han, inden Maja afbryder.

“Ja, der havde Michael glemt, at vi begge synes, at det med en hel død gris midt i haven nok er både en kende makabert og lige lovlig Mallorca-agtigt,” siger hun og fortsætter.

Ægteskab handler om kompromis
“Heldigvis for Michael havde vi aftalt, at man sagtens kunne holde receptionen efter vielsen og inden festen hjemme i haven. Men selve festen mener vi dog begge, at man bør holde i et selskabslokale, der er indrettet til at rumme mange gæster, hvor køkkenfaciliteterne er langt bedre, og der allerede er service.”

Michael nikker billigende og supplerer:

“Jeg er rigtig glad for, at jeg opdagede, hvad det var, vi havde planlagt, så det hele ikke kom til at handle om, hvad jeg ønskede på denne særlige dag. Man skal jo huske, at parforhold trods alt handler om at gå på kompromis.”