Foto: marjan4782, Bigstock

Foto: marjan4782, Bigstock

Bliver du deprimeret over, at sommeren er gået på hæld? Nager det dårlige vejr og nedgangen af lyse timer dig? Så læs disse nemme tricks til at finde trøst i al elendigheden.

1. Du lever ikke evigt
Du er lige hoppet på cyklen for at tage på arbejde. Det styrtregner, og der er strid modvind. Du overvejer at vende om og melde dig syg. Men tænk på, at du ikke lever evigt. En skønne dag er det slut med regnvejrsdage og det alt for høje skattetryk. Den tanke er god at trøste sig med i situationer, hvor intet andet hjælper.

2. Fie Laursen blev ikke årets YouTuber
Det er weekend, og du havde egentlig besluttet dig for at gøre haven efterårsklar og få fikset småtingene ved terrassen. Men vejret, altså. Det kommer bare ikke til at ske! Der er ikke mange formildende omstændigheder, men i det mindste blev Fie Laursen ikke årets YouTuber. Du ved godt nok ikke, hvem Fie Laursen er, men at hun ikke vandt prisen, giver dig endnu en god grund til at fortælle alt og alle, at du stadig ikke aner, hvem hun er.

3. Måske bliver du forkølet
Bussen er forsinket. Du har kun fået en tynd jakke på, og du hundefryser. Ikke alene kommer du for sent på arbejde – du risikerer også at blive forkølet. Det sidste kan du dog glæde dig over, for det hæslige vejr fortsætter. Hvis du bliver syg, har du alletiders mulighed for at blive hjemme under dynen. Er du rigtig heldig, udvikler det sig til hals- eller lungebetændelse og giver dig en hel uge eller mere inden døre.

4. Det bliver værre
Det er ikke længere lyst, når du skal op om morgenen. Du fryser, så snart du tager dynen af. Faktisk har du allerede varme på i de fleste rum. Og det bliver kun værre det næste lange stykke tid. Snart vil det også være mørkt, når du får fri fra arbejde. Og varmeregningen vil stige drastisk i løbet af de kommende måneder. Du har al mulig grund til at være mismodig og deprimeret. Er det ikke herligt?

5. Rødvin, øl og søde sager
Du har afprøvet de fire første punkter og oplever, at virkningen aftager. Så slår det aldrig fejl at drikke sig i hegnet og indtage store mængder chips, sodavand, chokolade og andre søde sager. Det er ikke alene behageligt, mens det står på. Det har desuden den herlige side-effekt, at du bliver tyk og kommer i elendig form. Dermed får du nytårsforsætterne serveret, og hvem ved – måske vil du stadig være kvabset, når bikinisæsonen nærmer sig, så du også har noget at være nedtrykt over, når det gode vejr vender tilbage.