Foto: Anna Mee Allerslev, Wikimedia Commons

Foto: Anna Mee Allerslev, Wikimedia Commons

En københavnsk borgmester er kommet i modvind efter sit bryllup. Nu spørger hun RokokoPosten, hvordan hun slipper fri af suppedasen.

Kære RokokoPosten

Jeg er en nygift borgmester, som har været medlem af De Radikale i mange år. Da jeg blev gift, gav Borgerrepræsentationen mig lov til at låne Københavns Rådhus. Det er der mange, som er blevet sure over. Det er jeg ked af, for jeg elsker Københavns Rådhus, og jeg synes, det er rimeligt nok, at man som borgmester kan holde en stor fest uden at betale den lokaleleje, som almindelige skatteborgere opkræves. Når man dertil lægger, at jeg faktisk aldrig er syg og tit arbejder helt til klokken 18, synes jeg egentlig ikke, det er for meget forlangt med nogle skatteyderbetalte frynsegoder.

Det er dog også sådan, at der snart er kommunalvalg igen. Så selvom jeg synes, at jeg har handlet forsvarligt, er jeg selvfølgelig interesseret i, at offentligheden hurtigst muligt glemmer den her sag. I er så gode til at hjælpe folk, så jeg vil høre, om I ikke kan give mig et godt råd.

Venlig hilsen Borgmesteren

Kære Anna Mee Allerslev

Du kan overveje at trække racismekortet. Lav et Facebook-opslag, hvor du i en bebrejdende tone påpeger, at du er et uskyldigt offer i en sag om strukturel racisme. Påstå, at der aldrig var kommet en sag ud af det, hvis du havde været en hvid mand.

Det er ikke sikkert, at alle vil give dig medhold, men selv de, der er uenige i, at der er tale om racisme, vil blive afledt og gå ind i en diskussion om, hvorvidt du har trukket racismekortet.

I udgangspunktet kan det virke ubehageligt at blive anklaget for at trække racismekortet. Men det sker så ofte, og du vil opleve, at når du gør det, vil folk ikke tænke på dig som “hende borgmesteren fra København,” men bare “hende den krænkede, etniske kvinde.” Sidstnævnte er der så mange af, at folk om ganske kort tid ikke vil kunne huske, at det var dig.

Husk at nævne, at også en mandlig politiker har lånt Rådhuset, og brug det som belæg for den strukturelle racisme. Det vil være en smart manøvre, da du i så fald vil få det hele til at handle om racisme, så ingen begynder at tænke over, om den mandlige politiker skulle have haft lov, men kun, om det er sandt, at det er pga. køn, at han ikke blev kritiseret for det.

Venlig hilsen RokokoPosten

Har du et problem, som RokokoPosten skal løse for dig, så skriv til brevkasse@rokokoposten.dk. Ved at skrive giver du RokokoPosten lov til at bruge, undlade at bruge, misbruge og/eller forvanske dit spørgsmål efter forgodtbefindende.