Foto: ra2studio, Bigstock

Foto: ra2studio, Bigstock

En mandlig studerende forarger konstant sig selv, fordi han som hvid, heteroseksuel cismand hele tiden spænder ben for den feministiske sag. Derfor beder han RokokoPosten om hjælp.

Kære RokokoPosten

Jeg er en ung mand, der er i gang med en videregående uddannelse på et universitet i Danmark. Som glødende feminist ligger det mig stærkt på sinde at bekæmpe de magtstrukturer, der holder kvinder og minoriteter nede. Desværre er jeg så uheldig at være en ung, hvid, heteroseksuel cismand, og derfor bliver jeg forarget, hver gang jeg åbner munden eller gør noget som helst, hvor der også er kvinder eller minoriteter til stede.

Hvad kan jeg gøre for at bidrage til kampen på en mere konstruktiv måde?

Med venlig hilsen Torsten

Kære Tossen

Du er godt på vej, eftersom du forarger dig selv. Det skal du være glad for, for det viser, at du trods alt har forstået, at du er et problem. Vi kan dog forstå, at du ikke afholder dig fra at åbne munden, og det er selvfølgelig første skridt på vejen. Desværre tror mange mænd, især de, der hedder David Trads og Henrik Marstal, at de kan hjælpe kvinder ved at tale deres sag. I virkeligheden begår de overgreb, eftersom de fratager kvinder og andre undertrykte deres agens og hævder sig selv på deres bekostning.

Det første bør derfor være at give dig selv mundkurv på. Dernæst bør du droppe dine studier, men lad være med at hæve kontanthjælp eller lignende, for så tager du bare penge, som kunne komme en stakkels enlig mor til gode. Det bedste ville være, at du flyttede ud i en skov og levede der, til du sultede eller frøs ihjel.

Vi er klar over, at du måske vil synes, det er barskt og uretfærdigt. Men tænk på, at du i det mindste ikke er født som kvinde eller sort. Vi er også klar over, at du ikke selv kan gøre for, at du er født, som du er. Det har bare ikke noget med sagen at gøre. Det er en arvesynd, som du er kommet uskyldigt til, men som du gør dig skyldig i at videreføre, hver eneste gang du trækker vejret. Og der er ingen udvej. Modsat kristendommen opererer feminismen nemlig ikke med tilgivelse eller nåde.

Du støtter først for alvor kampen mod den strukturelle undertrykkelse af kvinder og minoriteter, når du ikke længere er iblandt os.

Venlig hilsen RokokoPosten

Har du et problem, som RokokoPosten skal løse for dig, så skriv til brevkasse@rokokoposten.dk. Ved at skrive giver du RokokoPosten lov til at bruge, undlade at bruge, misbruge og/eller forvanske dit spørgsmål efter forgodtbefindende.