Foto: kiss, Bigstock

Foto: kiss, Bigstock

I verdens mest apokalyptiske katastrofefilm nogensinde lader instruktør Michael Bay verdens ondeste skurk bruge galaksens største bombe og en tidsmaskine til at udslette hele universet, allerede inden det bliver skabt.

Filminstruktøren Michael Bay er kendt for Armageddon, Pearl Harbor og mere end 300 Transformers-film om kæmpestore robotter, der kan lave sig om til både biler og forskellige husholdningsobjekter. Nu står han bag filmen The Biggest Bang med taglinen “Apocalypse. Chaos. Boom.”, der har premiere fredag.

I filmen følger man en race af gigantiske radioaktive zombierobotuhyrer, der under ledelse af den 16 kilometer høje vanvittige galaktiske cyborgvidenskabsmand Dr. Kaboom har sat sig for at udslette universet samt hele dets historie af grunde, der er så kosmisk ondskabsfulde, at de ikke kan forklares plotmæssigt.

Solsystemet bliver udslettet inden for et minut
Tonen bliver slået an allerede tyve sekunder inde i filmen, hvor Dr. Kaboom sprænger Solen i luften via neutronbrintbomber, der er større end Jupiter, hvorefter resten af solsystemet, efter et relativt umotiveret slag mellem et ufattelig stort antal gigantiske rumskibe med enorme laserkanoner, bliver opslugt af et sort hul.

Dernæst planlægger Dr. Kaboom at bruge Alexander den Stores sværd til at rejse tilbage i tiden og bruge en bombe, der er større end nogen bombe nogensinde set før, til at udslette selve den begivenhed, der skabte universet, Big Bang.

Universets eneste håb om redning består af astrofysiker Melanie Sweet og den muskelsvulmende skolebuschauffør Johnny Craft, der undervejs i filmen opdager en varme mellem sig, der ikke kun kommer fra de millioner af stjerner, som Dr. Kaboom får til at eksplodere som gigantiske supernovaer, der udsletter alt liv omkring sig i en radius af milliarder af lysår.

Roland Emmerich: Min næste film bliver endnu mere apokalyptisk
Selvom filmen ifølge Bay er den mest episke og katastrofale katastrofefilm nogensinde, drypper den konkurrerende instruktør Roland Emmerich dog malurt i bægeret.

Emmerich, der står bag blandt andet Independence Day og The Day after Tomorrow, udtaler til filmbladet Variety, at hans næste film End of All Worlds Forever bliver langt mere apokalyptisk og vil inkludere så store eksplosioner, at den kun kan vises i specialopførte biografer med lærreder på mere end tolv kvadratkilometer.