Foto: Flynt, Bigstock

Foto: Flynt, Bigstock

Accept af homoseksualitet, manglende kirkegang og vielser af fraskilte er blot nogle af grundene til, at Gud ikke bryder sig om landet og derfor har forbandet det med elendigt sommervejr.

Snart er den første efterårsmåned forbi, og de fleste danskere har formentlig affundet sig med, at det heller ikke blev en solrig sommer i år.

Men faktisk kan vi selv gøre noget for at undgå det triste gråvejr i 2018, mener teolog Søren Halvorsen, der siden sommerens afslutning har nærlæst både Biblen og flere af de ældste kirkefædres skrifter. Hans konklusion er klar:

“Gud hader ganske enkelt Danmark og forbander os derfor år efter år med elendigt sommervejr. Han frydes, når vi skynder os ind under et halvtag, fordi det regner, eller må kæmpe med kølig modvind i juli. En regnvejrsdag i sommermånederne tilfredsstiller hans hævnlyst,” siger Halvorsen, der også har forsøgt at analysere, hvorfor danskerne i særlig grad er ofre for Guds vrede.

Ikke vild med bøsser og lesbiske
“Der er mange grunde, men så vidt jeg kan se, har det en del med bøsser og lesbiske at gøre. Han er ikke vild med, at vi stort set har accepteret dem i vores samfund, tillader dem at gifte sig og sjældent råber noget grimt ad dem, når de går på gaden. Jeg er selv tilhænger af homovielser, så jeg blev lidt skuffet over den opdagelse, men sådan er det nu engang.”

Også danskernes sparsomme kirkegang kan have fået Gud til at sænke sommertemperaturerne.

“Det er næsten kun gamle mennesker og jomfruelige unge fra Indre Mission, der går i kirke, og det er Han stærkt utilfreds med. Jeg tror derfor, at vi har gode chancer for en lun sommer, hvis hver husstand fx går i kirke én gang om måneden. Man må gerne kigge på sin smartphone imens,” siger teologen, der også fraråder, at danske folkekirkepræster vier fraskilte:

“Den kom også som lidt af et chok, for jeg er selv gift for anden gang, og det plager mig da, at jeg på den måde har ødelagt det gode sommervejr for mig selv. Men Gud er ret klar på det punkt, og hvis der sådan bliver ved med at komme fraskilte i kirken og forlange et nyt bryllup, kan jeg ikke afvise, at hele juli bliver kold og grå næste år.”