Foto: popaukropa, Bigstock

Foto: popaukropa, Bigstock

Bogtitler. Madretter. Stationsbyer. De seneste uger har vi ødelagt mange ting med et bogstav. Men hvorfor stoppe der? Her er fem andre ting, du kan ødelægge.

1. Drengenavne
Slet det første bogstav i Janus. Så står du pludselig med en anus. Eller hvad med at ændre det sidste bogstav i Jakob, så du i stedet får en ja-kop? Så har du noget at drikke af, hvis det ikke er nok at tage ja-hatten på. Du kan selvfølgelig også ændre pigenavne, men du risikerer at blive anklaget for sexisme, hvis du støder en, der har det navn, du ødelægger.

2. Kulhydratkilder
Ris kan blive til pis, og det er sjovt; især hvis du er mand eller mindre end 12 år gammel. Men også andre gode kilder til kulhydrater kan ødelægges med et bogstav. Pasta kan blive til basta. Så er det slået fast. Eller hvad med at gøre sukker til sokker? Eller sukke?

3. Ting, du burde smide ud
Du har sikkert en masse ragelse liggende, som du burde smide ud. Det er bare ikke det, du helst vil bruge din dyrebare fritid på. Arbejdet kan dog gøres til en leg, hvis du forsøger at ødelægge hver enkelt ting med et bogstav, før du smider den ud. Så har du et par bukser, der skal kasseres, kan du lave dem til “bakser” – og det er jo lige, hvad du gør.

4. Filosofiske begreber
Filosofiske begreber er ofte lange. Det giver rig mulighed for at ændre. Husk, at du både kan fjerne et bogstav, ændre et bogstav og tilføje et bogstav. Så længe du kun gør en af tingene, ellers er det snyd. Du kan for eksempel ødelægge ordet hermeneutik ved at ændre det andet e til et a. Så står der hermaneutik. Eller du kan føje et k til ontologi og få kontologi. Ingen af disse nye ord giver mening, men det gjorde de gamle jo heller ikke.

5. Alt andet, der kan udtrykkes med ord
Ja, du læste rigtigt. I princippet kan du ødelægge alt, der kan udtrykkes med ord, med et bogstav. Det er, fordi legen i virkeligheden bare handler om at lave stavefejl. Som bekendt kan alt, man kan stave til, også staves forkert. Så du kan faktisk lige så godt tage hvert ord i denne artikel og prøve at ødelægge dem, et efter et. Husk blot at skrive et læserbrev til Politiken om det, ellers er det ikke sket.