Foto: CherylCasey, Bigstock

Foto: CherylCasey, Bigstock

65-årige Henrik Jensen formåede på en enkelt aften at redde både it-branchen og sin nieces frisørsalon samt opklare, hvordan hans kollegas kone kunne blive fri for en smertefuld udiagnosticeret sygdom. 

“Det er bare med at finde på en bedre dims, der kan ordne den slags for dig. Tricket er sådan her: Den skal være større end de andre og med flere farver!”

Så kontant var beskeden fra en tydeligt beruset Henrik Jensen, der under en familiefest i lørdags diskuterede problemer i it-branchen med en administrerende direktør for en større virksomhed, der specialiserer sig i at fremstille apps.

Mellem hovedretten og desserten havde direktøren beskrevet branchens udfordringer over for Henrik og tilføjet, at han selv planlagde en længere tur til blandt andet Silicon Valley og det anerkendte Massachusetts Institute of Technology for at blive inspireret til at videreudvikle sin forretning.

“Henrik virkede dog ikke til helt at forstå, hvad jeg talte om, men det gjorde ikke noget, for et minut senere havde han fuldstændig revolutioneret branchen med sin idé,” fortæller den administrerende direktør, der nu har aflyst sin rejse til USA og hasteindkaldt ledelsen til et møde om, hvordan virksomheden kan investere al deres kapital i Henriks forslag.

Blade med moderne frisurer
På samme måde reddede Henrik også sin niece, Katja Jensens, virksomhed, en frisørsalon lidt uden for Aarhus, som Katja ellers havde regnet med at måtte lukke inden for et par måneder.

“Men så foreslog Henrik, mens han forsøgte at ramme sin mund med et shotglas, at jeg skulle kigge i ‘de der dameblade’, som han kaldte dem, så jeg kunne få idéer til mere moderne frisurer. Han sagde også, at jeg skulle investere i et flot skilt uden for salonen. Det havde jeg aldrig selv tænkt på!”

Beskedent renæssancemenneske
Endelig lykkedes det Henrik, da der ved midnat blev serveret ristede pølser med brød, at sætte sin kollegas kone, Marianne, i gang med et forløb, der skulle gøre hende fri for en smertefuld lidelse, som læger i omkring syv år ikke har kunnet diagnosticere.

“Henrik mente, der var noget galt med mine led og anbefalede, at jeg tog nogle raske armbøjninger hver morgen, hvor smerterne er værst, og drak en masse ingefærte med vodka. Han viste mig endda, hvordan netop vodka har holdt ham i supergod form livet igennem,” fortæller en begejstret Marianne, der planlægger at invitere Henrik til sin næste fødselsdag.

“Det er virkelig sjældent at møde sådan et beskedent og indsigtsfuldt renæssancemenneske,” slutter hun.