Foto: Alexandru Nika, Bigstock

Foto: Alexandru Nika, Bigstockstation in Bucharest Romania.

Mangler du empati, hader du fremmede, eller elsker du at bruge andres penge? Afdæk din personlige vælgerprofil og bliv klogere på, hvor du skal sætte dit kryds.

1. Du mangler empati
Er du typen, der mangler empati og er ligeglad med samfundets svageste, skal du stemme på Liberal Alliance eller Venstre. Her finder du egoister, der som dig lukker øjnene for andres lidelser, og som kun tænker på at rage til sig. Vær dog opmærksom på, at enkelte Venstre-politikere mener, at samfundets svageste skal have hjælp og derfor er uvillige til at sænke kommuneskatten.

2. Du hader alt fremmed
Hvis du er typen, der hader alt fremmed og vil tvinge muslimer til at gå vestligt klædt og spise masser af bacon, skal du stemme på Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige. De vil nemlig arbejde for, at Danmark bliver så ulideligt at bo i for andre end indfødte danskere, at de udlændinge, der allerede nu er kommet hertil, hurtigst muligt forlader landet igen.

3. Du elsker alle, især når de er som dig
Elsker du alle, bortset fra dem, der ikke er som dig, skal du stemme på de Radikale eller Alternativet. Begge partier appellerer til velstillede medlemmer af den kreative klasse, der elsker at spekulere over, hvordan man kan leve bæredygtigt uden at gå på kompromis med stil og kvalitet. Elsker du dans og gøgl, og synes du, det ville være skønt, hvis alle træer i landets parker blev iklædt vamsede ørevarmere i vinterhalvåret, er Alternativet mest relevant for dig.

4. Du vil helst bruge andre menneskers penge
Hvis du er en nasserøv, der hellere vil bruge andre menneskers penge end nogle, du selv har tjent, skal du stemme på Enhedslisten eller SF. Disse partier vil nemlig hæve topskatten til 1000 procent, så de rigeste og flittigste borgere ender med at blive fattigere end underklassens udskud. Hvis du desuden synes, vi skal åbne Danmarks grænser og holde en stor fest for alle verdens lykkejægere, er det især Enhedslistens kandidater, du skal overveje.

5. Du vil kæmpe til din død for middelklassen
Er du en kedelig og uspændende middelklassetype, der ønsker dig mere af det samme, bare du ikke selv skal gøre noget, skal du stemme på Socialdemokratiet. Har du desuden et blødt punkt for tabertyper og synes, at alle skal have en chance, kan du overveje at stemme på de Konservative. Hold dig dog fra løsgængere og partier uden for Folketinget, for med dem ved man aldrig, hvad man får.