Foto: newsoresund.dk, Wikipedia

Foto: newsoresund.dk, Wikipedia

Alternativet mener ikke, man skal tvinges til at vælge mellem byrådsmøder og gangbang. De to ting kan sagtens forenes i en ny og mere erotisk og kærlig politisk kultur, siger partiets seksualitetsordfører.

En kommunalpolitiker fra Syddjurs er kommet i karambolage med både myndigheder og den offentlige mening, efter at det er kommet frem, at han prioriterede en række gruppesex-arrangementer over møder i byrådssalen. Men det mener Alternativet ikke er rimeligt.

Ville vælge gangbang
“Helt ærligt, hvis du skulle vælge mellem et budgetmøde i byrådet i Ebeltoft og et gangbang, mon ikke du også ville sætte kommunalpolitikken lidt længere nede på to do-listen? Det tror jeg nok,” siger Alternativets seksualitets- og kærlighedsordfører, Askild Bjarkov, til RokokoPosten.

Ifølge Alternativet er der slet ikke behov for at fordømme politikere, der er kærlige over for andre mennesker i en erotisk kontekst.

“Det kan ikke være rigtigt, at man i 2017 skal vælge mellem gangbang og byrådsmøde, for der er slet ikke noget til hinder for, at de to ting kombineres. Seksualiteten er absolut ikke skamfuld, og der kan vi politikere sagtens gå foran med et godt eksempel for borgerne,” siger Bjarkov.

Alternativet mener dog ikke, at man skal gangbange i byrådene kun for at bekæmpe skamfuldhed. Tiltaget kan også give et bedre politisk arbejdsklima.

Styrker tværpolitisk samarbejde
“Vores synspunkt er, at byrådspolitikere, der boller sammen, holder sammen. Hvis man kommer hinanden ved, vil det også give helt nye muligheder for politisk forbrødring over midten,” siger Askild Bjarkov og uddyber:

“Politik bliver bare noget andet, fordi man sænker paraderne, når man har set hinanden uden de sædvanlige jakkesæt, nederdele og for vores vedkommende farvede batiktrøjer og t-shirts med opbyggelige budskaber.”

En anden positiv virkning af de kommunale gangbang vil være, at tiltaget sandsynligvis vil få mange borgerlige politikere til at genoverveje deres modstand mod kønskvotering i både partier og byråd.

Alternativet regner med at lancere et omfattende politisk program for kommunal gangbang under navnet “Den nøgne politiker: Erotisk byrådsgruppearbejde på kryds og tværs” i løbet af et par uger.