Foto: monkeybusinessimages, Bigstock

Foto: monkeybusinessimages, Bigstock

Uudholdelige smerter, svære komplikationer og en krop, der aldrig nogensinde bliver den samme igen. Camilla Christensen fortæller glad og gerne om det hele til kvinder, der er gravide for første gang.

“Og så skal du nok regne med, at du aldrig helt vil kunne holde på vandet. Altså, det bliver da bedre efter et års tid, men hvis jeg var dig, ville jeg købe et stort lager af trusseindlæg allerede nu.”

Camilla Christensen sender sin veninde Katja Jensen et medfølende og erfarent blik, hvorefter Katja kigger skræmt ned på sin store mave. Camilla har endnu engang fortalt en skrækhistorie fra sit eget liv som tredobbelt mor og må indrømme, at hun finder en særlig nydelse i at se de førstegangsfødende blive en smule rystede.

Sprækkede hele vejen ned
“Ja, det er da ikke noget, jeg er stolt af, for jeg vil jo ikke skræmme dem helt fra vid og sans. Først og fremmest glæder jeg mig selvfølgelig på deres vegne. Men nogle gange, især hvis de bliver alt for jubelglade og lyserøde at høre på, kan jeg godt fortælle om dengang, jeg sprækkede hele vejen ned,” fortæller Camilla, der har født tre børn, det ene ved kejsersnit.

“Det betyder, at jeg kan tale med om det hele. Bækkenbundsløsning, epiduralblokade, operationssmerter, you name it. Jeg har uhyggelige minder om det hele.”

Skrigende, krævende parasit
Camilla indrømmer, at hun faktisk husker alle sine fødsler som overvejende positive oplevelser, men at hun sjældent får det aspekt med, når hun fortæller vordende mødre om smerterne og komplikationerne.

“Det skal de nok selv finde ud af. Jeg synes, det er sjovere at fortælle om maveskindet, der aldrig bliver helt stramt, og om brysterne, der nærmest synes at få deres egen vilje,” siger Camilla og tilføjer, at hun også gerne fortæller om livet som småbørnsmor, hvis ikke selve fødselshistorierne er tilstrækkelig skræmmende.

“Jeg lægger ud med at erklære, at man nu har afgivet sin hverdag, sin søvn og sit mentale velbefindende til en skrigende, krævende parasit, og så tager vi den derfra,” siger hun.