Foto: Tverdokhlib, Bigstock

Foto: Tverdokhlib, Bigstock

Den ukendte folkeskolelærer Magnus Jönsson har, så vidt vides, aldrig forulempet en person af det modsatte køn. Det er slemt nok, at han er en mand, lyder det fra partiet Feministiskt initiativ.

Chokbølger gik gennem den svenske offentlighed, efter at landets public service-medie, SVT, i tirsdags kunne afsløre et bemærkelsesværdigt fund: En mand, der aldrig har krænket, forulempet eller på anden måde opført sig upassende over for en kvinde.

Det drejede sig om den 27-årige folkeskolelærer Magnus Jönsson, der bor i Stockholm med sin kæreste.

“Hverken kolleger, tidligere kærester eller kvinder, der har mødt Magnus i byen, kunne huske nogen som helst episoder, hvor han havde opført sig nedladende,” lød det fra SVT, der over for Magnus opremsede en række mulige overgreb, som han kunne afvise at have begået, deriblandt at have kaldt en kvinde for “snuske”, at have antaget, at en kvinde ikke kan være tømrer, eller at have slået en kvinde hårdt i ansigtet.

Ligeværdig partner
Over for RokokoPosten bekræfter Magnus Jönsson, at ingen nogensinde har kaldt ham sexistisk, chauvinistisk eller på anden måde anfægtet hans totale sympati for absolut ligestilling mellem kønnene.

“Når jeg er på restaurant med min ligeværdige partner, Anna, protesterer jeg, hvis tjeneren giver mig regningen eller lader mig smage på vinen. Jeg husker altid ikke at kønne Anna, når jeg taler om personen,” siger Magnus, der også altid sørger for at købe kønsneutrale gaver til sin familie.

“Jane, altså den person, der traditionelt omtales som moderen, blev rigtig glad for at få et par sokker, en knivsliber og noget maritimt duftende barberskum.”

Typisk mænd
Hos det radikalt feministiske parti Feminstiskt initiativ er man dog ikke imponeret.

“Ih, hvor flot, at den mandlige ridder kan komme ind på sin hvide hest og ligefrem være stolt af at have gjort noget, som burde være selvfølgeligt for enhver mand her på kloden,” siger en talsperson for partiet og tilføjer, at Magnus’ største problem er, at han er en mand.

“Hvis han virkelig mente det med ligestillingen, ville han ikke gøre så stort et nummer ud af sit køn. Men det gør han selvfølgelig – typisk mænd!”