Foto: Lars Schmidt, Wikipedia & RokokoPosten

Foto: Lars Schmidt, Wikipedia & RokokoPosten

“Selv hvis han bliver hjemme, risikerer vi, at han krænker nogen,” lyder det fra filmselskabet, der også overvejer at give produceren en bogstavelig mundkurv på.

Et mandshøjt bur i støbejern er lige nu ved at blive smedet et sted i Vestsjælland. Når det er færdigt, skal det sendes til Peter Aalbæks hjem i Herfølge, så den skandaleombruste producer kan være sikkert buret inde i løbet af den weekend, hvor Zentropa planlægger at holde julefrokost.

“Det er beklageligt, men nødvendigt. Selv hvis Peter bliver hjemme, hvilket han egentlig har planlagt, vil vi ikke risikere, at han krænker nogen,” lyder det i en pressemeddelelse, som filmselskabet udsendte i morges.

Værdigt sted at arbejde
Zentropa har allerede forbudt Aalbæk at udtale sig på vegne af selskabet og igangsat en intern undersøgelse af arbejdsmiljøet, ligesom Arbejdstilsynet skal lave en rapport om filmselskabet.

“Vi er glade for, at Peters grænseoverskridende adfærd er kommet frem i lyset og skyr nu ingen midler i forsøget på at gøre Zentropa til et trygt, sikkert og værdigt sted at arbejde,” fortsætter pressemeddelelsen, der også opgiver målene for Aalbæks bur.

“To meter højt og en kvadratmeter stort. Der er fin plads til, at Peter kan stå op eller hoppe lidt, ligesom han også sagtens kan stikke en hånd ud efter noget mad eller drikke.”

Frihedsberøvende servicer
Zentropa understreger dog, at hånden ikke vil kunne bruges til andet, hvilket en særlig vagt, ansat af filmselskabet, vil sørge for.

“En person med kvalifikationer inden for frihedsberøvende servicer vil være til stede 24 timer i døgnet og slå Peter over fingrene, hvis han ønsker at begramse andet end døde genstande,” oplyser filmselskabet, der samtidig overvejer at udvide Peter Aalbæks straf med en bogstavelig mundkurv.

“Da pressen sagde, at vi gav ham mundkurv på, var det ment som en metafor. Men nu spekulerer vi på, om det ikke er bedst at tage udtrykket seriøst. Man kan jo godt krænke med ord, hvilket Peter i dén grad har gjort tidligere. Som sagt: Vi skyr ingen midler.”