Foto: Meilun, Bigstock

Foto: Meilun, Bigstock

“De er bare helt vildt gode til det med de priser,” siger Søren Pind, der planlægger at sætte annoncer i udenlandske aviser for at lokke jødiske forskere til landet. Regeringen lover desuden ikke at melde dem til politiet for at gøre deres arbejde, hvis de formår at vinde en Nobelpris.

Over tyve procent af de mennesker, der har modtaget en Nobelpris, har været jøder, selvom gruppen udgør under én procent af verdens befolkning. Samtidig ønsker regeringen at øge mængden af danske forskere, der vinder en sådan pris, og så er det jo oplagt at invitere jøder til Danmark og håbe på, at de bliver boende. Det mener uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) i hvert fald.

“Vi skal simpelthen importere nogle flere jøder. Det er helt vildt, hvad de kan: Albert Einstein, Milton Friedman, Joseph Stiglitz og så en anden, som jeg ikke lige kan huske navnet på. Det er noget med fysik. De er i hvert fald dygtige, så jeg synes, vi skal fortælle dem, at de er velkomne til at forske i Danmark, blive statsborgere og vinde nogle priser,” siger han.

Woody Allen for gammel
For at gøre jøder verden over opmærksomme på muligheden har Pind ladet sig inspirere af sin partifælle Inger Støjberg, der tidligere har haft held med udenlandske avisannoncer.

“Der vil være annoncer i israelske aviser og New York Times, fordi jeg har hørt, at der bor rigtig mange jøder i New York, blandt andre Woody Allen. Han kommer nok ikke til Danmark, men det gør ikke noget, for jeg tror, han er for gammel til at vinde en Nobelpris i fysik eller medicin alligevel. Men dem med krøllerne, der er måske noget at hente,” siger ministeren.

Sjove tænkehatte
Han og resten af regeringen lover, at hvis en jødisk forsker kommer til landet, bliver statsborger og derefter vinder en Nobelpris, som Danmark kan kalde sin egen, vil de ikke blive generet af myndighederne, som det er sket for flere andre forskere.

“Menneskelighed og fornuft karakteriserer vores regeringsførelse, så naturligvis vil vi ikke gøre det sværere for kloge mennesker at befinde sig her i landet end højst nødvendigt. Men man skal altså lige vinde en Nobelpris, før man kan få særbehandling,” siger Søren Pind og tilføjer, at Nobelpris-reglen selvfølgelig også gælder ikke-jøder, der vinder en Nobelpris til Danmark.

“Men det er nok ikke så sandsynligt, at det sker. Jeg mener, det er jo kun jøder, der går med de der små, sjove tænkehatte.”