Foto: digitalista, bigstock

Foto: digitalista, bigstock

Fund af noget, der minder om skriftsprog, sætter gang i nye spekulationer om eksistensen af intelligent liv i det offentlige rum.

Jagten på intelligent liv i det offentlige rum har i mange år været indstillet. Men nu får et fund gjort af en internetforsker fra Yale University forskere over hele verden til at spærre øjnene op. Forskeren har nemlig opdaget noget, der kan være skriftsprog.

Det er endnu for tidligt at konkludere noget endeligt, men opdagelsen puster nyt liv i de urgamle diskussioner om sandsynligheden for, at der er intelligent liv i det offentlige rum.

“Jeg er meget skeptisk, men lad os nu se,” siger den danske videnskabsmand Henning Seifert, der i mange år uden held har søgt efter intelligent liv på blandt andet Christiansborg og Ekstra Bladets Nationen.

En vred, primitiv race
Forskeren, der har gjort de bemærkelsesværdige opdagelser, hedder Maureen Goldberg og er tilknyttet Yale University i USA. Hun mener selv, at hendes fund sandsynliggør, at der i det offentlige rum findes en primitiv og meget vred livsform.

“Jeg har analyseret nogle udskrifter fra internettet, der indeholder noget, som i høj grad minder om skriftsprog og simple tegn, der minder om ansigter med forskellige udtryk og i forskellige farver. Det er alt sammen meget primitivt, og det kan selvfølgelig være, at det er en blindgyde, men mit foreløbige indtryk er, at den her primitive livsform har en form for social interaktion, der mest består i at skændes og svine hinanden til,” siger hun.

Ingen grund til frygt
Nyheden om, at det offentlige rum muligvis kan være befolket af en livsform med en primitiv intelligens, har fået tusindvis af amerikanere til at gå i panik. Flere har gemt sig i beskyttelsesrum, som de har indrettet i tilfælde af invasion fra rummet.

Frygten er dog unødvendig, mener en analytiker fra NASA, Kimberly McArly.

“Der er intet, der tyder på, at denne her livsform – hvis der er tale om en livsform, hvilket jeg godt kan have mine tvivl om – udgør nogen som helst trussel. Har forskerne ret, er der ganske vist tale om en temmelig aggressiv race, men det lader til, at den er så teknologisk primitiv, at den ikke er i besiddelse af farlige våben. Så jeg vil indtil videre mane til besindighed,” siger hun.

Henning Seifert er enig:

“Højst sandsynligt vil det vise sig, at der blot er tale om en genspejling af nogle radiohørespil fra halvtredserne,” siger han.