Foto: BVDC, Bigstock

Foto: BVDC, Bigstock

RokokoPostens analytikere har fingeren på pulsen og holder skarpt øje med vigtige tendenser i samfundet. Derfor er de sikre på, at det i år er mor Britta, der løber med mandelgaven hjemme hos familien Nielsen. Læs her hvorfor.

I år peger tendenserne i retning af, at mandelgaven hos familien Nielsen i Tønder bliver vundet af 45-årige Britta Nielsen.

Bevægelserne i familien samt mandlernes position i risalamanden har de seneste år betydet, at den, der sætter sig for bordenden, har taget den første portion og dermed haft en first mover-fordel. Sammenholdt med, at hovedretten forinden er taget af bordet i fællesskab af samtlige familiemedlemmer, betyder det, at skålens placering ikke er afhængig af juleand eller brunede kartofler.

Tydelige mønstre
Tager man lysindfaldet fra lysekronen over spisebordet i betragtning, vil der tegne sig et mønster af skygger fra såvel skålen med risalamande som bordpynt, tallerkener, skeer og enkelte af familiemedlemmerne. Derudover indeholder risalamanden oftest såvel både hakkede mandler som mandelessens – foruden naturligvis den obligatoriske hele mandel, som skal findes for at vinde mandelgaven.

Tidligere år har det ligeledes været sådan, at børnene, Jonas, Majken og Oscar, har fået de første portioner, hvorefter forældrene, Britta og Mogens, har taget deres. Ingen er som regel sultne, og der tales derfor under indtagelse af desserten om, at der nok ikke er nogen, der får mandlen i år, fordi de umuligt kan spise op. Hvert år har det dog været sådan, at mandlen er blevet fundet og mandelgaven uddelt til vinderen.

Britta klokkeklar vinder
Sagt på en anden måde efterlades der nærmest ingen tvivl om, at Britta i år løber med mandelgaven. Anderledes havde det set ud, hvis juledugen havde været ensfarvet rød, som det var tilfældet i årene 2005 til 2012. Så havde tendensen peget i retning af enten Oscar eller far Mogens. Men eftersom dugen i år er grå- og rød-mønstret, og der i øvrigt ikke blev bagt pebernødder i de første ti dage af december, vil det være en stor overraskelse, hvis Britta ikke får mandlen i år.