Foto: MillaF, Bigstock

Foto: MillaF, Bigstock

I en verden, der bliver mere og mere egoistisk, er det vigtigt, at man viser dem, man giver julegaver, at der findes mennesker, der har mere brug for ting, end de har. Det mener 31-årige Sandra Persson, der har gemt kvitteringerne fra sine velgørenhedsbidrag, så hun kan give dem væk i julegave.

Det store spisebord i teaktræ er fyldt med A4-ark, skifterammer og gavepapir. Sandra Persson, en 31-årig lægesekretær fra Hørsholm, er i fuld gang med julegaverne. I år har hun besluttet sig for et tema, nemlig velgørenhed, fortæller hun. Der er nemlig så megen nød og elendighed i verden, og julen er et godt tidspunkt at droppe egoismen.

“Jeg kan slet ikke holde ud at tænke på alle de mennesker, der lider og slet ikke har mulighed for at fejre jul,” siger hun og fortæller, at det altid har været naturligt for hende at give til velgørende formål.

Lidt for dyrt bryllup
I år har budgettet dog været stramt, fortæller hun videre. Hun er nemlig blevet gift, og banken ville ikke låne parret penge nok til brylluppet, så de blev nødt til at tage et dyrt forbrugslån.

“Det har været lidt af et dilemma. Skulle jeg droppe mine velgørenhedsbidrag for at få råd til julegaver? Det virkede ærligt talt for egoistisk, når jeg nu har brugt så mange penge på mit eget bryllup. I stedet slår jeg to fluer med ét smæk og bruger kvitteringerne for mine bidrag som julegaver,” forklarer hun, mens hun tager en guldglimmertusch frem og streger en linje ud på en kvittering, der viser, at hun donerede 100 kroner til Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling.

Online af hensyn til fradraget
Det er hendes cpr-nummer, der skal streges over, fortæller hun. Det står på kvitteringen, fordi hun oplyser det for at få skattefradrag.

“Jeg giver aldrig til dem, der går rundt, når der er indsamlinger, for så kan jeg ikke få fradrag. Det kan man, når man donerer via nettet, men man skal oplyse sit cpr-nummer, og det kommer til at stå på kvitteringen. Man skal bare være forsigtig med sit cpr-nummer, så jeg laver en fin streg med guldglimmer, så det bliver skjult på en diskret, men samtidig festlig måde,” jubler hun og sætter kvitteringen i skifterammen.

Hun er sikker på, at gaverne vil vække jubel.

“Hvem vil ikke elske at hænge en ramme op i stuen, der hele tiden minder en om, at ens kære svigerinde har givet penge til Røde Kors eller Red Barnet?” spørger hun retorisk, mens hun nænsomt pakker gaven ind og sætter til-og-fra-kort på.